FINVÄDER OCH LÅNGHÅR

Fasen vilket härligt väder det är! Också sitter man inne. Nåja, vi har ju då varit ut en sväng idag iaf. Och nu ska jag snart klippa Tobbes hår, det är så sjukt långt, växer som ogräs.

Och klockan fyra ska vi iväg på middag hos min moster och hennes man, som fyller 60 i veckan. Ska bli riktigt roligt. Och efter det blir det självklart party. Ja ikväll ska det drickas ordentligt! Var längesen vi festade loss på riktigt. Så det ska också bli riktigt roligt.

Men nu väntar Tobbe och hans långa hår på mig, så det är väl bäst att jag går dit.
Vi hörs, och ses kanske i dimman ikväll?

FÖDELSEDAGAR, POKER & EN LITEN MYRA

Hejsan hoppsan! Har ni saknat mig? Klar ni har! Har ju inte skrivit nåt på hela dagen! Men nu är det dags. Har varit ner på stan och shoppat lite. Fick med mig hem en ögonskugga, två par trosor, två dukar och en present till pappa, som fyller år på söndag.

Och på tal om kalas så var jag på kalas igår. Tobbes polare Niklas fyllde år så vi for till hans föräldrar där det vankades tårta. Efter det drog vi och några andra till Josef och Lina, och såklart lilla, söta Myra, och spelade lite poker. Tobbe och jag spelade tillsammans och i slutet av kvällen (typ vid 23.00-tiden) var vi 200 kronor rikare och tröttare än tröttast. Så då for vi hem och gick och la oss.

Hon är verkligen söt, lilla Myra.
(För er som fattar nada, så är Myra alltså Josefs och Linas lilla tjej, drygt ett halvår gammal.) Det var roligt att se att Tobbe busade massor med henne, och fick henne att bli glad igen när hon var nära till gråt. Han kommer bli en underbar pappa, det vet jag! Men när Lina sa att han ju kunde ta upp henne, så sa han nej. När vi satt i bilen påväg hem frågade jag varför han inte ville hålla i henne, och han svarade nåt i stil med: "Ja men tänk om hon skulle gå sönder!" Haha, är han söt eller vad? Knäppisen min.

PHOTOSHOP TIPS

Tänkte visa hur man snabbt och enkelt kan 'färglägga' en svartvit bild. Detta är nåt som alla kan klara av, även dom som är nybörjare och knappt använt Photoshop tidigare.

Börja med att öppna en bild. Jag valde denna.


Skapa ett nytt lager, välj en färg och använd penseln för att fylla i det område du vill måla. Jag valde en rosa färg för att färglägga hennes top.


När du är klar med det, går du till rullmenyn som du hittar i samma ruta som där du väljer lager. Istället för normal ska du välja Täcka över, eller Overlay om du har den engelska versionen av Photoshop.


Sist av allt kan du, om du vill, dra ner opaciteten/genomskinligheten på lagret. Detta gör du för att det ska ser med verklighetstroget ut.

Och voila! Här är resultatet.

Lite slarvigt gjort, men ni ser ju ungefär hur resultatet kan bli. Det är bara att leka sig fram!
Lycka till!

FÖRSÖKER PLUGGA



God morgon! Här sitter jag, snuvig och med ständig hosta, och försöker plugga på säljsnack och produktinformation. Inte det lättaste när huvudet känns tungt.. Men jag gör mitt bästa. Längesen man pluggade på något dock, vet inte riktigt hur jag, på bästa sätt, ska lära mig allt detta. Får nog ta fram en markeringspenna, för det är ju omöjligt att hinna läsa alla papper flera gånger tills på måndag. Istället får jag ta fram det viktigaste och plugga på det.

Vad gör ni idag då? Det är ju tokfint väder ute! Om det inte hade varit för denna nedrans förkylningen och det faktum att jag måste plugga hela dagen, så hade jag gett mig ut på en lånpromenad till Fårön. Men det får tas någon annan dag helt enkelt..

Nu måste jag fortsätta läsa, vi hörs senare!

INTRIGER I MASSOR



Jag är inte den som slaviskt följer TV-serier,
men det finns en serie som jag bara måste följa! Och det är såklart Dirty Sexy Money. Bästa serien på väldigt, väldigt länge måste jag säga. Kanske till och med bästa serien ever.

Brukar ni se DSM?
Om inte så, kolla på kanal 5 klockan 22.00 ikväll!


UPPDATERING

Okej, det var inte precis det bästa avsnittet ikväll.. Men ni får kolla igen nästa vecka, samma tid, samma kanal! Då lovar jag att det är mycket bättre!

NÅGRA DÅLIGA SAMTAL, OCH NÅGRA BRA

Ja nog finns det folk som inte gör sitt jobb. Typ varenda kotte på arbetsförmedlingen till exempel. Blir så förbannad, förstår inte varför dom finns när dom ändå inte gör ett piss. Nåja..

Pratade just med Elisabeth, som kommer bli min nya chef. Vi pratade lite och kom fram till att jag ska gå internsivkursen, och så prova på att jobba i två veckor på bara provision, för att dom ska få se hur jag jobbar, och jag ska få känna på jobbet. Så jag börjar mest troligt på måndag. Hon skulle återkomma lite senare då hon kollat upp lite saker.

Men det känns bra, det gör det. Hoppas bara att det här jobbet är nåt för mig. Det är ett tufft jobb, och man har press på sig hela tiden. Så vi får se hur jag klarar det. Hoppas att det ska gå bra i alla fall! Och det tror jag att det gör. Men känns bra att få prova på det i två veckor i alla fall, och se hur det funkar.

Nu ska jag ringa Tobbe
och berätta vad vi kommit fram till.
Vi hörs sen!


UPPDATERING


Nu ringde hon igen, och sa att hon fixat det material som jag behöver för att hinna lära mig mer om produkten och säljandet tills på måndag, då jag börjar jobba klockan 12.00. Spännande!

ALL OVER THE WORLD


Har förresten satt in en sorts statistikmätare, men det som är så roligt med den här är att den inte bara räknar besökare, utan man ser även från vilket land dom kommer. Lite roligt ändå, va? :)

Eftersom jag nyss satte in den så börjar den räkna från då.

ETT FAKTUM

Jaha, då var det bara att säga jaså. Har dragit på mig en riktig förkylning. Hade ju grymt ont i halsen igår, och fram mot kvällen blev det värre. Vaknade upp imorse, frusen, snuvig och med huvudvärk och halsont. Inte roligt för fem öre.

Så idag ska jag bara ligga på soffan och se film. Och självklart tycka lite synd om mig själv. Har laddat upp med ett par komedier som förhoppningsvis kommer få mig att tänka på nåt annat än snor och huvudvärk för ett tag.

Vi hörs senare!

DÅ VAR DET GJORT & DET GJORDE JAG BRA

Okej, denna intervju gick mycket bättre! Så pass bra att jag nog nästan garanterat får jobb där inom en snar framtid. Kan avsölja att det är ett jobb som innesäljare åt ett företag, mer säger jag inte just nu.

Såhär ligger det alltså till just nu. Antingen ska jag gå en utbildning på fyra veckor som sen övergår till att bli en provanställning. Eller så går jag en 'intensivkurs' som i princip går ut på att jag går på ett möte, får en pärm med en massa material att plugga genom och sen får prova jobba i två veckor på provision. Detta leder sen till provanställning. Enda kravet är väl dock att jag presterar bra. Men det vet jag att jag gör! Blir det utbildningen börjar jag den den 16/3, och blir det intensiv så börjar jag redan nästa vecka, den 3/3! Snabba bud här.

Och lönen ska vi inte ens prata om. Hade tänkt mig något helt annat, typ en grundlön på 5-6000 kr. Men det är mycket, mycket mer än så. Sen har man ju provision på det också, så det kommer bli kanon!

Men det roligaste av allt måste dock vara att hon verkligen såg ut att gilla mig. Det var som att hon bestämt sig för mig redan innan jag klev in i rummet. Skön känsla att man kan ta hem ett jobb, bara genom ett schysst bersonligt brev och ett CV. Och kanske lite på intervjun också. Men ändå!

Just nu känner jag verkligen för det här jobbet, nästan mer än det förra. Tänk vad saker och ting kan ändras!

DÅ KÖR VI IGEN

Nu ska jag iväg på den andra intervjun.. Ägna en tanke åt mig är ni snälla! ♥

FÖRSTA AVKLARAD

Kom just hem från den första intervjuen, och den gick väl rätt hyfsat måste jag säga. Dom verkade gilla mig, ända tills det börjades prata om det här med att jag inte har körkort än. Det är tydligen lite av en policy att man ska ha det. Suck.. Försökte övertyga dem att det verkligen inte är något problem att ta mig till och från jobbet, men jag vet inte om det lyckades...

Men nu när jag vet vad det är för jobb, så kan jag säga att jag vill ha det! Men det kom fram att dom just startat processen att intervjua folk, så jag var nog inte så ensam som jag trott. Nåja, nu har jag gjort mitt, mer kan jag inte göra. Dock skulle inte denna anställning börja förrän om nån månad, vilket betyder att jag ju självklart kommer satsa på det här andra jobbet just nu. Det som jag ska på intervju för klockan 15.15.

Så nu ska jag förbereda mig lite inför den, genom att byta kläder och äta lite mat. Och dricka ett par koppar med thé för min hals is killing me!

DET KUNDE VARIT VÄRRE



Tur att det inte är IKEA jag söker jobb hos i alla fall..

DET ÄR IDAG DET GÄLLER



Vaknade strax före sex imorse med en värkande hals.
Ja, jag hade inte bara halsont, utan det verkligen värkte i halsen. Så jag steg upp och kokade mig en kopp thé med hopp om att det skulle bli bättre, men icket.

Så nu sitter jag här, två och en halv timme senare och dricker min tredje kopp. Detta kunde inte komma mer olägligt. Idag ska jag ju vara på topp! Får hoppas att det blir bättre framåt lunchtid. Första intervjuen börjar klockan 13.00, så jag måste börja göra mig redo snart.

Tänkte hoppa i duschen och fixa håret till att börja med. Vet dock inte om det blir platt eller lockigt. Vill gärna locka det, men å andra sidan vill man ju inte komma för 'fin'. Visst, det ska vara helt, rent och vårdat, men man ska väl kanske inte överdriva. Så det får nog bli platt med volym istället. Och lite makeup. Väldigt lite. Brukar ju i vanliga fall sminka mig ganska mycket kring ögonen, men jag tror jag ska köra lite mer naturligt idag. Känns som att det passar bättre, i alla fall på det första jobbet jag ska söka.

Funderar dock på att fara hem och byta kläder mellan de två intervjuerna. Den första klädseln passar nog inte lika bra på det andra stället, som jag ska besöka klockan 15.15.

Hm, får klura på det där. Men nu väntar en lång och varm dusch, och sen är det bara att köra på! Har varit grymt nervös, och är det nog fortfarande, men jag tror och hoppas att det kommer gå bra ändå. Om bara min onda hals vill bli bättre...

Wish med luck!

TOP, TUNIKA, NAGELLACK






Top med blommor från GinaTricot 29:-

Tunika/Klänning från Lindex 79.50:-
Nagellack från Depend 25:-

Det blev lite shopping i alla fall. Eller jag vet inte om man ens kan kalla det shopping, det var så billigt så man knappt kan tro det. Nåja, det gör ju inte mig nåt precis. Hittade dock inget att ha imorgon, så jag har bestämt mig för att köra på grå jeans, svart skjorta och svarta högklackade stövletter. Och självklart fransk manikyr. (Därav köpet av det vita lacket.) Så ikväll skall det strykas skjorta, tvättas jeans och målas naglar.

Vad gör ni ikväll?


NERVOSITETEN STIGER

Tjolahopp söta läsare! Hur är läget idag? Själv äter jag lite frukost i hopp om att kunna lugna de fjärilar som bestämt sig för att våldgästa min mage. Att säga att jag är lite nervös inför imorgon, är en underdrift. Jag är supernervös! Men förstår egentligen inte varför. Jag brukar ju aldrig vara nervös. Fast jag är inte nervös över själva intervjuerna eller möterna med arbetsgivarna, utan resultatet och utgången av dem. Om jag får nåt jobb, eller inte. Jag hoppas för allt i världen.

Det första jobbet spontansökte jag ju bara, så dom har alltså inte annonserat ut att dom behöver folk. Så jag vet egentligen inte riktigt vad det är för jobb jag söker till (!!). Jag vet ju vart arbetsplatsen är, men inte mer än så. Lite läskigt och spännande på en och samma gång. När kvinnan ringde sa hon att vi skulle ses och se 'om vi hittar nåt som passar', så det får vi ju hoppas att vi gör!

Det andra jobbet är ett jobb som faktiskt annonserat att dom söker folk. Så jag vet ju vad det är jag sökt till. Kvinnan som ringde här ifrån sa att jag stack ut, och att min ansökan var nåt utöver det vanliga. Så jag gissar att jag har halva foten inne där. Å andra sidan hade dom fått in 'ett hundratal' ansökningar, så jag vet inte hur troligt det är att jag får jobb där.

Nej, nu ska jag äta klart, och sen göra mig klar för dagen. Hade tänkt kila ner på stan och stilla min nervositet med lite shopping! Ja, det blir lite shopping. Är egentligen pank, men känner att jag måste få unna mig nåt nytt och snyggt. Kanske nåt att ha på mig imorgon?

LÖRDAG & SÖNDAG




Här ovan ser ni gårdagens middag, som jag avnjöt tillsammans med Tobbe, Lunkan och Maja. Egentligen är jag ju inte så mycket för fisk, men eftersom jag själv fångat den ena (öringen) så var det klart att jag mumsade i mig det ändå.

Idag har jag och Tobbe varit och kört skoter. Vi for en sväng till Böle och hälsade på mamma och pappa, så det blev en 'långsväng'. Riktigt roligt var det!

Men nu ska vi hoppa i duschen och sen ägna resten av eftermiddagen och kvällen åt mys och film i soffliggande läge.
Vi hörs!

LITE SKITSNACK INNAN LÄGGDAGS

Här kommer ett litet hej innan jag kryper till kojs. Kvällen har varit supertrevlig! Jag har ätit gott och varit i ett gott sällskap. Vad mer kan man be om liksom?

Imorgon blir det förhoppninsgvis skoterkörning,
det skulle ju bara vara nån minusgrad ute, så det blir nog perfekt väder. Får hoppas att det inte blåser så mycket bara.

Men nu mina vänner och fiender är det dags att sova.
Puss och natti, vi hörs imorgon!

Sweet dreams

TVÄTT OCH PROMENAD



Nu har jag laddat mobilen
med en massa låtar, så jag har nåt att lyssna på när jag ger mig ut på en promenad. För det var just det jag tänkte göra nu. Har tvättid nu klockan ett, så jag ska ner och starta en maskin, och sen gå ut och gå. En timmes promenad hade jag tänkt mig, behöver verkligen få komma ut och få lite frisk luft.

Vad gör ni idag? ♥

CV - TIPS OCH TRIX

Tack alla som önskade mig lycka till igår! Glöm inte bort att hålla tummarna för mig på tisdag också. Några av er undrade hur mitt cv ser ut, så jag tänkte visa er. Egentligen lägger jag mest krut på de personliga breven, men så här ser i alla fall mitt CV ut:



Susanne Karlsson                Mobil: 070*******
Bloggvägen 1                      Född: 880125
12345 Piteå                         E-post: [email protected]                          

CV

Min yrkesambition
Min ambition är att få ett arbete där det finns chans för mig att utvecklas. Bra arbetskamrater, gärna omväxlande arbetsuppgifter med succesivt ökat ansvar står på önskelistan. Jag trivs bra med arbete i grupp och självständigt.

Varför ni vill ha mig
Jag är en engagerad och utåtriktad tjej med förmågan att se var jag behövs. Jag gillar utmaningar och ger mig inte förrän problemen är lösta. Jag är effektiv, resultatinriktad och noggrann. Dessa egenskaper har jag haft stor nytta av på tidigare arbetsplatser, jag tror även att ni kan uppskatta dem. Att lära mig nya saker är bland det roligaste jag vet.

Min utbildning
Medieprogrammet, Strömbackaskolan, inriktning grafisk kommunikation 2004-2007

Mina tidigare arbetsplatser
  • Guldfynd, sommarvikariat 2008
    Arbetet innebar försäljning av smycken samt presentartiklar och att ge god service till kunderna. Även skyltning och pappersarbete ingick i arbetsuppgifterna.
  • SeeMe 2007-2008
    Arbetet innebar försäljning av kläder och accessoarer och att ge ett trevligt bemötande till kunderna. Att skylta om i butiken var även en arbetsuppgift.
Mina tidigare praktikplatser
  • SeeMe, praktik 2 månader
  • Lagerhaus, Umeå, praktik 3 veckor
  • KICKS, Umeå, praktik 3 veckor
  • KappAhl, Umeå, praktik 2 veckor
  • Sandro, Umeå, praktik 2 veckor
  • FotaFolk, Umeå, praktik 1 vecka
Intressen, färdigheter och datakunskaper
Mina största intressen är mode, trender och inredning. Jag behärskar engelska i både tal och skrift och har använt Microsoft Office under mina studier.

Referens
Maud Strandberg 073*******



Ungefär sådär brukar mitt CV se ut. Nothing more, nothing less. Intressen, färdigheter och datakunskaper brukar jag anpassa lite mer efter vad det är för sorts arbete jag söker. Men i stora drag ser det ut såhär.

Men mitt tips är att lägga mer tid på de personliga brevet. Börja inte brevet med 'Hej jag heter Susanne och är 21 år gammal', det framgår ju redan under dina kontaktuppgifter. Skriv istället nåt i stil med 'Engagerad och utåtriktad tjej söker tjänsten som butiksbiträde' eller vad det då kan vara. På så sätt skiljer du dig från alla andra hundratals ansökningar som arbetsgivarna tar emot. Ett annat tips är att vara lite på och våga ta för sig och framställa sig som bäst i världen. Förklara varför dom behöver just dig, inte varför du behöver jobbet. Och kom ihåg att skriva ett nytt brev till varje arbete du söker! Arbetsgivarna märker fort om det är ett brev som är riktat till dem, eller ett som du skickar ut till alla.

Lycka till!

ATTRAKTIV PÅ ARBETSMARKNADEN. JAG?

Fick just ett samtal av en kvinna från ett ställe där jag sökt jobb, som sa att hon satt med min ansökan framför sig och att jag verkligen stack ut bland alla 'tråkiga och likadana ansökningar'. Hon sa att hon gärna vill träffa mig för en intervju och vi bokade in en tid på tisdag klockan 15.15.

Så det blir fullt upp då. Jag ska ju på en annan intervju klockan 13.00, så det blir att åka från ett ställe till ett annat. Men vad gör väl det, jag vill verkligen ha jobb, och det känns som att det börjar lossna nu. Det har ju varit rätt dött nu den senaste tiden, men nu har jag helt plötsligt två intervjuer på en och samma dag. Kan ni tänka er! Dock är det första jobbet mer lockande, men detta vore också riktigt roligt.

Som vanligt vill jag inte säga så mycket mer om vad det är för jobb och så. Dels för i fall det inte leder till nåt, men mest för att ingen ska 'sno' jobben från mig. För när man bor i en sån liten stad som Piteå, får man helt enkelt slåss om jobben. Och hur gärna jag än vill hjälpa vänner och bekanta som också står utan jobb, så måste jag tänka på mig själv först och främst. Så är det bara.

Men jag hoppas att ni håller tummar och tår för mig på tisdag, för det är då det gäller. Känns som att det är nu eller aldrig.

H&M GOES HOME



Äntligen har H&M's nya lansering av H&M HOME börjat säljas. Som jag har väntat! Det är fyra tydliga stilar:

- design med bokstäver, siffror och grafiska tryck
- ungdomligt med färgklickar och galna prints av Liselotte Watkins
- natur med beigea och harmoniska färger
- klassiskt marint i New England stil

Vad tror ni om detta? Kommer det bli en hit? Kommer ni köpa något? Vilken stil gillar ni bäst? Gå in på H&M och kolla!

JESSICA


Söta Jessica frågade mig igår om jag inte kunde göra en illustration av henne, så det gjorde jag. Och här blev resultatet. En sak som jag upptäckt är att det är hundra ggr lättare att göra en illustration av nån man känner, eller sett flera gånger. Då är det lättare att direkt se om det man gör blir likt den bild man utgår från. Man känner liksom till personens drag, och liknande.

Men trots det tyckte jag det blev rätt bra.
Har mailat bilden till henne nu, så det ska bli kul att höra vad hon tycker. Förhopningsvis blir hon inte helt missnöjd i alla fall...

NI ÄR BARA FÖR UNDERBARA

Vad glad jag blir över alla fina kommentarer jag får, ni är verkligen bäst! Det värmer att logga in på bloggen, och läsa vad ni skrivit. Ni är för söta! ♥

Tobbe ligger och sover här bredvid mig på soffan,
så jag passar på att läsa alla de bloggar som jag kikar in på dagligen. Det är en hel del, vill jag lova. Och jag hittar ständigt nya, intressanta och roliga bloggar att läsa, så listan blir bara längre och längre.

Så om jag ska hinna plöja igenom alla innan karln' min vaknar, är det bäst att jag börjar nu.
Vi hörs senare!

TWIGGY LAWSON



Just another illustration.. Gjorde den igår, lite slarvigt, men det blev ändå rätt likt kan jag tycka. Vad tycker du?

SMÄRTA

Aj, aj, aj, vad jag har ont! Igår kväll då jag och Tobbe duschade tillsammans, satte vi oss ner i badkaret ett tag, och sen när vi skulle ställa oss upp så slog jag svanskotan i kranen. Aj som fan, säger jag bara! Tårarna sprutade och jag svor som aldrig förr. Imorse när jag vaknade och kollade mig i spegeln såg jag att det var en stor 'bula'/svullnad på svanskotan, och huden var alldeles röd. Ser inte riktigt klokt ut.

Men nu ska jag sluta tycka synd om mig själv, och istället ta mod till mig att gå och duscha. Kommer väl gå bra, sålänge jag inte sätter mig ner i badkaret.

Har ett möte på arbetsförmedlingen i eftermiddag klockan 14 som jag gladeligen hade skippat om det gick, men det är väl bara att pallra sig iväg. Får se om det blir en runda ner på stan också, om kylan inte biter tag i mig allt för hårt.

Men nu en varm och lång dusch!

EN SÖT, LITEN OSKAR


En gammal klasskompis till mig, Maria, har fått en liten grabb som heter Oskar. Jag brukar läsa hennes blogg och var inne på den tidigare idag, då jag fick för mig att försöka göra en illustration av den lille söte. Resultatet ser ni ovan. Lite trist att blogg.se gör att kvaliten på bilden försämras, men det går inte göra något åt.

Tyckte i alla fall det blev rätt fint, även fast han såklart är hundra gånger sötare på bilden jag utgick ifrån.

Cute, isn't he?

A BOLD TYRA


En flintskallig Tyra Banks, vad tror ni om det? Haha, nej men jag började med denna igår kväll, och fortsatte med den när jag vaknade i morse. Men den blev bara helt galen! Ögonen, ögonbrynen, hudfärgen, läpparna.. Allt blev fel, fel, fel, så jag brydde mig inte ens om att börja med håret. Den får vara klar nu. Får låtsas som att det är precis så här jag tänkte mig den..

Måste verkligen öva, öva, öva.
Trodde att det här med illustrationer och vectorgrafik satte sig i ryggraden, precis som det här med att cykla, men icket.

FANCY

Ännu en illustration. Känner hur kreativiteten flödar!

FRE, LÖR, SÖN, MÅN..

Tänkte berätta lite om vad jag gjort i helgen.

Fredag:
Var hemma och tog det lugnt, fram tills klockan 14 då Tobbe hörde av sig och sa att vi var bjudna på middag och vin hos Lunkan och Maja. Så då blev det fart i mig vill jag lova! Hoppade i duschen, lockade håret och gjorde mig klar, och kring 18 gick vi över till dem. Kvällen blev, som alltid när man är med dem, himla rolig! Vi åt smördegsinbakad fläskfilé med västerbottensost och klyftpotatis. Till det blev det vin, och då menar jag mängder med vin. Vet inte hur många glas jag drack.. Kvällen slutade väl kring tolvsnåret, då Tobbe och jag stapplade hem och gick och la oss.

Lördag: Vaknade tidigt och väckte Tobias med en massa pussar och kramar. Han var snabb på att ge tillbaka, så vi låg och 'mös' i drygt en timme, innan vi steg upp och hoppade i duschen. Efter det tog vi bilen och körde en sväng, och for förbi min mormor. Hon var dock inte hemma, så vi for hem igen och mös lite mer. Kring niotiden på kvällen ringde Patrik och frågade vad vi gjorde, och om vi inte kunde skjutsa han, Katarina och Urban till Fia. Och visst kunde vi väl det. Så vi for och hämtade dem i Munksund, och skjutsade in dem till stan. Och under tiden blev vi övertalade att också komma till Fia och dricka lite. Och eftersom vi inte är dom som säger nej till en sup, så blev det så. Klockan var väl strax efter halv tio när vi kom fram till henne. När klockan närmade sig tolv, och de andra skulle ge sig ut på krogen bestämde vi oss på att gå hem och sova istället.

Söndag: Vaknade tidigt och sprang och kollade hur kallt det var ute. -13° visade de, och då bestämde vi oss för att fara och köra skoter. Vi ringde Lunkan och Maja och frågade om dom skulle me, och det ville dom. Sen ringde vi Krille och Li, och dom följde också med. Det blev skoterkörning, ett par fastkörningar och grillade hamburgare. Efter det åt jag och Tobbe middag hos hans föräldrar, och på kvällen for vi till Therese och Micke, där Tobbe började med att kakla deras kök. Klockan blev halv tolv, då vi insåg att det skulle bli för sent att kakla allt, så vi åkte hem och ska tillbaka dit idag.

Idag:
Ska jag städa och sen ut på en promenad. Tobbe kommer hem vid fyratiden, och då blir det middag och efter det ska vi tillbaka till Therese och Micke, så att Tobbe kan kakla klart, och spackla. Kommer nog bli toksnyggt när allt är klart, han är så duktig min Tobias.

Hur såg er helg ut, och vad gör ni idag?

EN ILLUSTRATION



Har installerat photoshop på datorn nu, och det första jag gjorde var denna illustration av en bloggerska. Kan ni se vem? Rätt svårt att se, eftersom det inte är speciellt likt, haha, men jag gjorde den i all sin hast. Det är i alla fall söta Louise. Var inne på hennes blogg medans jag installerade PS, och därför blev det henne jag (försökte) göra en illustration av. Nåja. Övning ger väl färdighet... Känner mig verkligen ringrostig. Har inte gjort så många illustrationer, sen jag gick ut skolan. Men nu har jag ju all tid i världen att ägna mig åt det här, så det ska jag göra!

Men först lite frukost!

HUR MYCKET KAN MAN ÄLSKA NÅGON?



Det frågar jag mig själv varje gång jag ser dig,
Tobias. Och för varje gång blir bara svaret 'oändligt mycket'. För det finns inget slut på min kärlek till dig. Jag tänker inte skriva ett långt brev med en massa ord som ändå inte mäter upp med de känslor jag har för dig. För jag kan inte sätta ord på vad jag känner innerst inne. Istället ger jag dig dessa tre ord, och hoppas på att du förstår hur mycket känslor och kärlek det ligger bakom dem.
Jag älskar dig!

DRICKA VIN OCH SNACKA SKIT


(Bild från vår gamla lägenhet. Saknar den ibland, även fast vi bor hundra ggr bättre och finare idag. Men då liksom ikväll ska yellow tail få göra oss sällskap.)

Den här dagen har kännts himla trist
måste jag säga. I alla fall fram tills nyss, då jag fick ett sms från Tobias. Han undra om vi skulle vina med Lunkan och Maja ikväll. Och visst vill jag väl det! Vi har ju två flaskor vin här hemma som bara väntar på att få öppnas, så det blir kanoners. Dom skulle bjuda oss på middag också. Trevligt! Det har ju blivit lite av en tradition att vi äter middag med varandra i alla fall en gång varje helg, så det var liksom väntat, men ändå.

Blev riktigt taggad nu! Enda 'nackdelen' med 'kvällens program' är väl att Tobbe blir så galet full av att dricka vin. Han blir så full, så full, men vill inte erkänna det. 'Karlar som jag blir aldrig fulla'. Nä just det ja... Och vem är det som får ta hand om honom dagen efter? Nåja, får be honom att dricka med motta, det är ju trots allt Alla hjärtans dag imorgon, och då måste han ju orka med en hel del mys och bus med mig.

Nu ropar duschen på mig (typ), så det är bäst att jag kilar. Vi skulle vara där 17.30, så jag känner mig lite stressad. Ha det så bra, så hörs vi!

Puss, och ha en bra alla hjärtans dag imorgon!

MINUSGRADER OCH UTLANDSSEMESTRAR

Jag funderar på att trotsa kylan och ge mig ut på en liten promenad. Känner att jag måste få byta miljö ett tag, har suttit här hemma i ett par dagar nu, och jag kan tala om för er att man blir grymt less! Men vad gör man när det är -22° ute liksom.

Nu är det dock 'bara' -16°, så en liten kort promenad ska jag väl klara av? Får klä mig ordentligt bara. Sen tänkte jag ägna eftermiddagen åt att kolla på lite resor. Jag och älsklingen pratade igår om att så fort jag får jobb så ska vi samla pengar till en utlandssemester. Vart vi ska åka vet vi dock inte ännu, men det vore roligt att åka till något annat än dom typiska resmålen.. Turkiet, Gran canaria, Bulgarien känns liksom inte speciellt lockande. Vi pratade om kanske Bali, Dominikanska Republiken eller liknande, något varmt ställe där man inte behöver träffa svenskar vart man än går.

Men men, vi får väl se hur det slutar. Än har jag inget jobb, och än har vi inte börjat spara. Men det kan vara kul att drömma sig bort lite ändå, speciellt i detta vinterväder.


Vad väljer du?


EN OTURSDAG


Fredagen den 13
är enligt skrock en otursdag. Det finns flera olika teorier om varför fredagen den trettonde uppfattas så. En grundar sig på att Jesus hade 12 lärjungar, och när Jesus blev förrådd var Judas den trettonde vid bordet. Det kan även ha varit så att det baseras på att det fanns 13 personer totalt och att Jesus korsfästes på långfredagen. Det var också så att Jesus dog på en fredag.

En annan teori grundar sig på att ett betydande antal ordensmedlemmar från Tempelherreorden blev fängslade av Filip IV av Frankrike fredagen den 13 oktober 1307 på order av påven Clemens V. Många av dessa torterades och avrättades dessutom.

Vidare finns i den nordiska mytologin en berättelse om hur svekets och ondskans gud Loke kom som den trettonde gästen till ett gästabud i Valhall - och sedan konspirerade så att Balder dog.

Fredagen betraktades i det gamla bondesamhället som ett slags helg- och vilodag, en dag som var olämplig att börja med ett arbete på och det man gjorde fick inte vara bullersamt. Talet 13 betraktas som ett magiskt tal inom folktro och magi. Rädslan för talet 13 går tillbaka till tiden före kristendomen; antika trolldomsböcker visar att talet användes i förbindelse med formler och förbannelser som riktade sig mot underjordiska makter.

Det finns olika fobier som har med numret 13 att göra. Triskaidekafobi är en rädsla för själva talet, och fobin för fredagen den 13 specifikt kallas Paraskavedekatriafobi.

Exempel på fredag den 13:e händelser är bl.a. Fairchildolyckan. Olyckan inträffade fredag den 13:e oktober 1972, då ett Fairchildflygplan havererade i Anderna under en inflygning till flygplatsen i Santiago i Chile. Piloterna trodde att planet låg fritt från Anderna, men när planet dök genom molntäcket slets vingarna av mot de vassa klipporna och planet hamnade i en snötäckt dal. 32 människor överlevde kraschen, men de flesta svalt ihjäl. 72 dygn senare när planet hittats, fanns det bara 16 personer kvar. De hade överlevt vistelsen i den bistra kylan genom att äta köttet från de döda. Historien har blivit känd bl.a. genom filmen Alive som till stor del bygger på denna händelse.

Hittills har jag klarat mig utan några olyckor, men det kan väl bero på att klockan bara är kvart i sju på morgonen. Det är ju några timmar kvar på dagen, om man säger så..

Har du varit med om något oturligt idag?

A HINT OF CORAL

Det är -22° ute, men det stoppar inte mig från att kika på vår och sommarkläder. Alla onlinebutiker börjar fyllas med söta kjolar, små toppar och klackade skor. Och hur mycket jag än vill ha vinter, snö och kyla nu, så kan jag inte hjälpa att längta lite till sommaren. Men bara lite! Först vill jag ha en riktig vinter med massa snö, skoterkörning och snowboardåkning. Sen får sommaren komma hur bäst den vill.

Och snyggast i vår och sommar måste ju vara färgen korall. Speciellt till en brun kropp och ett solblekt hår, snyggt eller vad? I think so!



Tunika - Forever21 160:-
Pumps - H&M 298:-
Väska - ASOS 332:-
Lack - OPI ca. 150:-

Jag säger 'ja tack!' till allt här ovan. Gör du?

TAPETER OCH SKOTERKLÄDER

Har hittat ett par tapeter (läs föregående inlägg) som jag verkligen tror skulle passa som tavlor hos oss. Ska dock höra med Tobbe vad han tror. Vi har pratat om att kanske ha lite lila som accentfärg i vardagsrummet, nu när vi får omtapetserat. Och en av tapeterna jag hittade skulle passa superbra, det är lite lila i den.

Nu har jag dock bytt ut 'tapet-kollandet' mot 'skoter-kläders-kikande'. Hade tänkt köpa mig en ny dress, så småningom. För tillfället har jag bara ett par vanliga svarta täckbyxor (som är tjockare än tjockast!) och en av Tobbes jackor. Har dock hämtat en jacka som jag haft hemma hos mamma och pappa, som jag tänkte börja ha istället för Tobbes. Men bara tills dess att jag köper mig nåt nytt!

Kom på att jag kanske borde tvätta jackan jag tog från mamma och pappa. Den är svart, blå och vit, eller ja, den ska vara vit. Bäst jag kilar ner och ser om någon ledig tvättid, tänkte ju ha den på söndag och då är det ju kul om den är som det är tänkt att den ska vara.

Hörs senare!

MED SNÖ KOMMER KYLA



Döm om min förvåning när jag imorse kikade ut genom fönstret och möttes av detta. Dom senaste dagarnas snöande har visst lämnat ett tydligt spår på vår balkong. Ganska mysigt ändå, tycker jag som gillar att köra skoter och åka snowboard på vintern. Dom flesta av mina vänner tycker dock att sommaren är bättre, och dom förbannar sig över all snö. Men då får dom väl göra det då.

Men med snön kommer ju också kylan,
vilket jag inte är lika glad över. Som idag, då vår temometer visar -17°. När det är så kallt kan man ju varken köra skoter eller åka i backen, så det är lite trist. Men jag håller tummarna att det blir varmare mot helgen, och speciellt på söndag då vi tänkt köra skoter.

Men nu mina vänner ska jag sätta mig ner och kolla på tapeter och beställa hem några gratis tapetprover som jag förhoppningsvis kan göra några tavlor av. Hittade en sida på internet där de första två proverna (som är ca 1m*tapetens bredd) är helt gratis, sen kostar dom 20 kronor styck. Inte illa va? Vill ni veta vad sidan heter får ni höra av er.

Puss hej!

DET ÄR MIN TUR NU, VINDEN HAR VÄNT

Det löser sig alltid brukar min mamma säga. Och vet ni vad? Jag tror att hon vet vad hon snackar om. Det som har oroat mig som mest nu den senaste tiden är att jag är arbetslös. Men alldeles nyligen ringde det en kvinna från ett ställe där jag skickat in en 'spontanansökan' imorse (?!) och sa att hon läst igenom den och att dom mer än gärna vill träffa mig. Hon trodde att dom kanske hade något som passade. Så jag känner mig så glad! Hoppas för allt i världen att det kan leda till nåt. Men även om det inte skulle bli nåt av det, så känns det bara så skönt att dom i alla fall hör av sig och säger att man låter intressant. Det visar ju i alla fall att man kan få ihop en grym ansökan, och att det faktiskt går att hitta jobb som inte utannonserats på t.ex. Platsbanken. För det är ju dom där 'dolda' jobben man vill åt, dom som finns, men inte syns.

Så den 24:e ska jag dit och träffa henne. Så ni kan ju ägna mig en tanke då och kanske hålla tummarna för mig också. Om ni vill kan ni ju också hålla tummarna att dom ringer från det andra stället där jag sökte jobb på förra veckan. Vore schysst!

Men nu ska jag försöka slappna av lite i mina käkmuskler, har suttit här med ett leende på läpparna ända sedan hon ringde. Ska försöka att inte ta ut nåt i förskott också, men det känns som att det är min tur nu.

SOL UTE & SOL INNE

Äntligen lite sol ute! Det var på tiden. Även fast jag älskar snö och tycker det är kul att det vräkt ner nu i några dagar, så är det roligt med lite sol emellanåt också. Tänkte hoppa i duschen och göra mig klar för dagen, vid tolv kommer Tobias hem och då ska vi äta lunch tillsammans. Efter det måste jag kila ner på stan och posta ett brev och sen får vi se vad som händer. Stina skickade just ett sms och frågade vad jag gjorde, så hon kanske har nåt roligt på gång.

Vi hörs senare sötnosar!

DETTA ÄR VAD SOM HÄNDER IDAG


ÄNTLIGEN KOMMER VINTERN

Vad mycket snö det har kommit! Tror knappt det är sant. Men det är verkligen på tiden att vi får lite ordentlig vinter. Förhoppningsvis blir det att köra skoter i helgen också, bara det gör lite uppehåll i snöandet, och gradantalet stiger en aning. Och imorgon ska vi eventuellt till IKEA också, men det beror också på hur vädret är.

Idag ska jag i alla fall städa. Känns som en sån dag, är verkligen inte på humör för att hitta på så mycket. När Tobbe kommer hem ska jag föreslå en lugn och mysig kväll framför nån bra film och lite gotta.

Vad hittar ni på idag?

ETT FINT LITET HUS, MEN INGET FÖR OSS




Nu har vi varit på husvisningen
, och det var ett jättefint hus! Tokfräscht och mycket gjort, men ändå inget hus för oss. Garaget var jättelitet, så det gillade vi inte, speciellt inte Tobias. Sen så kändes det rätt litet, för att vara 124 kvm. Men det känns nästan skönt att vi inte föll för detta hus också, som vi gjort med två andra hus. För då blir det inte lika jobbigt när man vet att man inte kan köpa det.

Så vi letar vidare. Det dyker nog upp nåt annat som passar oss bättre, och förhoppningsvis ett jobb till mig också. Men nu ska jag dricka lite cola, äta ett äpple och se Lyxfällan.

Vi hörs imorrn!

SÅ FÅR DU FLER BESÖKARE TILL BLOGGEN

Vill du, liksom jag, ha fler besökare till bloggen? Då ska du bli medlem här. Det är busenkelt, och framförallt, det ger resultat! Prova själv!

Självklart handlar det inte om 'vem som får flest besökare', men visst är det väl roligt om folk läser det man skriver. Man har ju bloggen av en anledning liksom. Och hur ska folk kunna hitta just till dig? Syns du inte, finns du inte, som man brukar säga...

Just därför är Viral Trafik suveränt!

HUSVISNING KL. 20.00

Har ju helt glömt bort att berätta att vi ska på husvisning ikväll igen. Denna gång är det ett hus på Degeränget, som verkligen är superfint. Utan att ha sett det annat än på bilder, kan jag säga att det är i samma klass som de andra hus vi kikat på. Och dom har ju varit helt underbara! Eller i alla fall det på Annelund, och det i Öjebyn.

Så här ser huset ut:











Ser väl inte så tokigt ut va? Ska bli roligt att se det på riktigt också. Men visningen är inte förrän klockan 20.00, så jag får vänta några timmar till.

Det är verkligen kul att titta på hus, se hur andra har det och få inspiration. Men samtidigt är det lite jobbigt, eftersom vi i nuläget inte kan vara med i budgivningarna eftersom jag står utan jobb. Men det ska väl förhoppningsvis ändras snart, har fyllt i papprerna jag höll på med igår och ska skicka in dem imorgon. Förhoppningsvis leder det till jobb, och så småningom ett hus tillsammans med min älskling!

VI SKA GIFTA OSS NÄSTA ÅR!

När ska du gifta dig? Räkna ihop poängen så får du se!

[x] Du vet hur man kokar kaffe
[x] Du använder dig av en kalender
[ ] Du äger mer än ett kreditkort
[x] Du tvättar dina egna kläder
[x] Du röstar
[x] Du kan laga mat själv
[ ] Du tycker att politik är intressant

TOTALT: 5

[ ] Du kommer till skolan/jobbet tidigt varje dag
[ ] Du har alltid en penna på dig
[x] Du har aldrig fått kvarsittning
[ ] Du har glömt din egen födelsedag minst en gång
[x] Du gillar att gå ut och gå själv
[x] Du har tittat på pratshower
[ ] Du dricker kaffe minst en gång i veckan

TOTALT: 3

[x] Du vet hur man diskar
[x] Du kan räkna till 10 på något annat språk
[x] När du säger att du ska göra något så gör du det
[x] Dina föräldrar litar på dig
[x] Du kan klippa gräset
[x] Du kan få vuxna att skratta utan att skämma ut dig
[ ] Du kommer ihåg att vattna blommorna
[ ] Du pluggar när du måste
[ ] Du slöar inte i skolan/på jobbet
[ ] Du kommer ihåg att mata dina djur

TOTALT: 6

[x] Du kan stava till "erfarenhet" utan att kolla upp det
[ ] Du tränar regelbundet
[ ] Människorna på Starbucks vet vem du är
[ ] Din favoritmat är hämtmat
[ ] Det första du gör på morgonen är att få i dig koffein
[x] Du kan gå och handla utan att köpa något du inte behöver
[ ] Du förstår politiska skämt första gången de sägs
[x] Du kan skriva snabbt.

TOTALT:3

[x] Du har förstått att vädret ändras för varje timme
[ ] Dina enda vänner är från din arbetsplats
[ ] Du har varit på ett tupperware party
[ ] Du har förstått att ingen tar dig seriöst så länge du inte är över 25 och har ett fast jobb
[ ] Du har fler räkningar än du kan betala
[x] De flesta av dina vänner är äldre än du
[ ] Du kan säga nej till att stanna uppe hela natten
[x] Du använder Internet varje dag
[x] Din garderob har inte rensats på ett tag
[x] Du kan läsa en bok och faktiskt avsluta den

Totalt: 5

Slutsumma: Vid 22 års ålder.

Verkar som att Tobbe får skynda på med frieriet lite. Det blir ju bröllop nästa år! Haha, får ta och ge honom den här informationen när han kommer hem på lunchen... ;)

TORSDAG


SVÅRT ATT BESTÄMMA MIG



Åh vad jag har beslutsångest!
Håller på att fylla i ett papper, och ska rangordna fyra saker. Det har med jobb att göra, mer vill jag inte säga.. Men jag måste i alla fall bestämma mig för vad jag vill mest, och vad jag vill minst och rangordna från 1-4. Supersvårt! Har suttit här med pappret framför mig i typ en halvtimme. Gaah! Snart skriver jag bara nåt, och hoppas att det blir bra.. Och att det leder till jobb, såklart!

FOTOKAKEL



Läckert, eller hur? Fotokakel kan du beställa svensktillverkat glaskakel med motiv i fotokvalitet. Valet av motiv kan du betsämma helt själv. Du kan göra fotokakel av såväl bilder tagna med en digitalkamera som med en traditionell kamera, liksom ritade bilder och mönster. Om du hellre vill använda något av deras standardmotiv går det naturligtvis lika bra. Med hjälp av verktyget Fotokakeldesign Online kan du direkt se hur ditt eget motiv skulle kunna se ut.

1 & ½ ÅR MED DIG ÄLSKLING ♥



Jag kommer aldrig att glömma dagen
då vi för första gången träffades. Hur den pirrande magkänslan förvärrades då dina armar höll om mig för allra första gången, jag visste inte vad jag skulle göra för att inte visa det. Jag kommer aldrig glömma hur du log och såg på mig, ditt vackra svarta hår, dina glittrande ögon. Hur nervös jag var, och hur jag tjuvkikade på dig när du inte såg.

Idag har vi varit tillsammans i prick 1 & ½ år, men det är drygt 2 år sedan våra vägar först korsades. 2 år sen jag såg dig i ögonen och visste att det skulle bli du och jag. 2 år sen den bästa delen av mitt liv började. Och än är det inte slut. För det tar aldrig slut. Det har vi lovat varandra. Den kärlek vi delar kan aldrig dö, bara växa och bli starkare för varje dag som går. Det vet ju du och jag.

Precis som du sa igår, så är alla dagar som vi får vara tillsammans något att fira, så att det idag är 1 & ½ år är lika speciellt som igår och imorgon. Så jag säger samma sak idag, som igår:

Jag älskar dig och är så glad för att jag har dig vid min sida. You and me. And nothing else matters..

JASÅ JA...

Då var det måndag igen. Veckorna går alldeles för fort! För att inte tala om helgerna, som verkligen bara flyger förbi! Men det är väl bara att gilla läget.

Förmiddagen har jag ägnat åt att städa. Och nu är jag så gott som klar. Ska bara dammsuga så är det skinande rent överallt. Sitter och väntar på att Julia ska komma förbi, hon ville ha lite hjälp med sin bloggdesign så vi ska se om vi kan få ihop nåt snyggt.

Vad gör ni idag?

KÖRA SKOTER & GRILLA HAMBURGARE

Vilket underbart väder det är! Soligt och fint, men dock ett par minusgrader för mycket. Men trots detta blir det att ge sig ut och köra skoter idag. Så vi är uppe och i full sjå med att göra oss klara. Finns det nåt bättre än att köra skoter, och sen stanna till och göra upp eld och grilla hamburgare? Tror inte det, va!



Vad ska ni göra idag?

RSS 2.0