...

SKÅL MINA VÄNNER, OCH GOTT NYTT ÅR!

Vi hörs imorgon, typ på eftermiddagen...

DET NYA ÅRET BLÅSER IN


Det är storm ute.
Eller nästan i alla fall. Det blåser så mycket att jag är orolig att träden utanför våra fönster inte ska kunna hålla sig upprätta. Lite läskigt är det faktiskt.

Och idag är det sista dagen på detta år också. Detta magiska år, som nog varit en av de bästa år i mitt liv. Det har hänt så mycket bra saker, att det är omöjligt att skriva allt. Men högst på tio-i-top listan står i alla fall:

- Fått tillbringa ännu ett år med killen jag älskar mest i världen, Tobias.

Och jag ser nu fram emot ännu ett år med honom, min underbara chokladpojke. Puss på dig, älskling! ♥

Vad är det bästa som hänt er detta år?

NU ÄR DET KLIPPT IGEN

Såg ni på kanal 5 nyss? Dom visade de två första avsnitten av realityserien Shear Genius. Serien handlar om 12 frisörer som tävlar om att bli utsedd till USAs bästa hårstylist. De får i uppdrag att klippa, permanenta, färga och förlänga sina kunders hår och bedöms därefter av en rad domare som alla är experter inom sitt område. Till sin hjälp har de tävlande stylisten Kim Vo som har frisörsalonger i hela USA och som arbetat med artister som Teri Hatcher, Britney Spears och Kate Hudson. Kim är gruppens mentor och kommer att ge de tävlande goda råd, men är samtidigt den som bedömer deras arbete. Och vad är priset för den som vinner? Jo, förutom 100 000 dollar får vinnaren också chansen att styla ett modereportage i tidningen Allure.

Så om ni, liksom jag, gillar serier som Top Model och Project Runway, så kommer ni med största sannorlikhet att gilla även denna serie. För det gjorde jag, och jag kommer nu att sitta bänkad framför tvn och kanal 5 varje tisdag klockan 20.00.

INTE IDAG HELLER


Nyår 07/08.

Hej vänner!
Dålig uppdatering idag, i know. Men bättre sent än aldrig, visst? Det blev ingen skoterkörning idag heller, även fast vi steg upp i tid. Skotern ville inte som vi ville, så vi får ta det nån annan dag.

Så vad har vi då gjort istället? Faktiskt ingenting. Det har varit riktig sån där 'ligga-framför-tvn-med-datorn-i-knät' dag. Trist men ändå skönt att bara slappa. För imorgon blir det ju andra bullar. Middag, fest och alkohol, jag längtar! Och skönast av allt är att vi ska vara hemma hos oss. Hur roligt det än är att fara bort och festa, så är det dock skönast att vara hemma. Man har allt man behöver där, behöver inte slåss om plats i kylskåpet och man behöver inte beställa nån taxi.

Vad händer för er imorgon? ♥

GOD NATT



Nu ska Tobbe och jag snart sova. För imorgon blir det skoterkörning, och det betyder att vi ska stiga upp i tid. Puss och natti!

MÅNDAGEN & DAGARNA EFTER DEN

Hej igen! Allt bra med er? Det blev inge skoterkörning idag, för det hanns inte med. Vi vaknade som sagt så sent, och innan vi var klara och redo, så var det typ mörkt ute. Nåja. Imorgon ska vi i alla fall ut och köra! Så det blir att ställa larm på mobilen, så vi inte sover för länge.

Så idag har vi istället varit runt och kollat på lite skotrar, och bilar. Tobbe vill köpa ny skoter och bil. Får se hur det blir med den saken. Tills vidare kör vi med hans pappas skoter, och det duger bra tycker jag.

Lunkan ringde för ett tag sen och frågade vad vi hade för planer till nyår. Och egentligen har vi som inga, förutom att vi ska vara med Håkan och Maria. Och det lät som att Lunkan, Maja och en polare till dem också ska va med. Lite god mat och trevligt sällskap är ju aldrig fel. Så jag gissar på att det blir så.

Men nu ska jag se lite tv innan vi börjar med middagen.
Vi hörs!
Puss på er

VINTERNS ROLIGASTE NÖJE



Detta är vad som förhoppningsvis händer idag: skoterkörning! Woho! Gud vad roligt! Hoppas vi hinner med det bara, vi vaknade just, så om det ska hinnas med måste vi skynda oss. Annars får vi ta det imorgon. Men jag vill ju köra idag! Så om det ska bli nåt måste jag skynda mig, därför får vi höras senare!
Puss på er!


LYX ELLER BUDGET?


Lyx från Net-a-porter eller budget från Topshop? Priserna ligger på £940 och £38.

Vilken klänning väljer du?

FRÅN MIG TILL DIG

Innan jag lägger mig vill jag bara säga puss, god natt och vi hörs imorgon!

CHRISTMAS CLOTHING


God morgon! Såhär ser jag ut idag, samma outfit som jag hade på julafton. Lite juligt är det väl ändå?

JUL JUL

Hej allihopa! Oj vad jag har varit usel på att uppdatera bloggen dom senaste dagarna, men det har varit så mycket att göra. Men så är det väl för de flesta när det är jul.

Nåja. Julafton tillbringade jag med älsklingen, först hos mina föräldrar på dagen, och hos hans föräldrar på kvällen. Vi hade det supertrevligt, och fick en massa fina julklappar.

Igår blev det lugnt under dagen,
eftersom vi skulle börja festa tidigt. Sagt och gjort, strax före klockan 16.00 korkade vi upp. Men kvällen blev inte som vi tänkt oss. Det hände en hel del saker, och ja, man kan väl säga att det förstörde vår kväll. När det väl var dags att fara ut, var vi så otaggade, och de blev inte bättre av att vi fick köa i en halvtimme...

Men men. Idag har vi i alla fall varit till Luleå en sväng med Mishari och Stina. På vägen hem stannade vi i Norrfjärden och åt lite skräpmat. Och nu är vi hemma. Klockan är tjugo i sju, och det är fredag. Men vad vi ska göra ikväll återstår att se.

Vi hörs!

OCH JAG ÖNSKAR ER ALLA EN RIKTIGT


FÖR ATT HAN ÄR DET BÄSTA SOM FINNS

Och jag och Tobbe som inte skulle ge varandra några julklappar... Trodde jag ja. När jag kom hem efter jag varit på stan så sträckte han fram ett paket och sa god jul. Jag log lite smått och sa 'Men vi skulle ju inte ge varandra nåt...' Han svarade att han sket i det, och att jag skulle öppna det med desamma. Och jaa, även fast det inte är julafton idag, så kan man ju inte säga nej till att öppna ett paket liksom. Så jag slet av pappret och vad låg då där? Jo en Volumaster från Björn Axén! Åhhhh! Det var typ det jag önskade mig mest av allt!

Men nu ska ni inte tro att jag inte köpt något till honom. För det har jag. Så jag sprang och hämtade hans två paket så att han också skulle få öppna lite. Han fick en tröja och ett par kallingar.. Inte speciellt roligt kanske, men vi skulle ju inte ge varann nåt. Men jag kunde inte låta bli när jag var på stan idag. Och det kunde tydligen han heller, eftersom han for och köpte min julklapp direkt efter jobbet idag.

Vilken buse han är! Men han är också världens bästa pojkvän.. ♥

Så nu ska jag hoppa i duschen och tvätta håret, för att sedan prova min nya master!
Vi hörs!

PICTURES IN THE MORNING





Lite bilder från igår, så här på morgonkvisten.

1. Trädtopparna utanför vårt hus igår morse.
2. Världens bästa pojkvän som köpte hem SOLO och choklad till mig igår. Är han bäst eller är han? ♥
3. Mina nya fina skor som jag köpte igår!

Och idag ska jag ner på stan igen, för att shoppa loss med söta Becca, som är hemma i Piteå över jul. Oj vad jag längtar efter att se henne igen! Hon är verkligen världens bästa vän! Puss på dig Beccis!

Och imorgon är det dopparedan!
Längtar ni?

STAN & LILLA JULAFTON

Hej allihopa! Usch vad jag är trött! Kom just hem från stan, och nu sitter jag här och provar ett par skor jag köpte på stan. Svarta stövlar. Supersnygga! Kan visa dem sen. Brorsan köpte också ett par skor, en jacka och en julklapp till mig! Woho! Jag tror jag vet vad det kan vara, men jag låtsas som att jag inte har en aning..

Och nu väntar vi bara på att Tobbe ska komma och hämta upp oss, så vi kan fara på lilla jukafton hos mormor. Men innan det blir det en sväng på systembolaget. Men där lär det ju vara folk... och allt är väl slut.

Nåja. Vi hörs senare! Får se hur sent det blir, om jag hinner blogga nåt mer idag eller ej. Annars hörs vi imorgon!
Puss på er!

THE END

Och så var helgen nästan slut, och jag kan konstatera att den har varit både bra och rolig. Idag har jag och Tobias varit på stan en sväng med Krille och Li, och nu ikväll blev det filmtittande med Lunkan och Maja. Mycket trevligt.

Och morgondagen blir nog minst lika rolig.
Då ska jag gå på stan med min bror Alex, som är hemma över jul. Han bor i Umeå i vanliga fall, så det är inte så ofta man träffar honom. Så det blir nog trevligt. Och förhoppningsvis hinner jag gå en sväng med Stina också. Träffade henne på Coop idag, och hon sa att hon också skulle på stan så vi bestämde att vi skulle höras av imorgon.

Efter stan blir det ännu mer trevligheter. (Kan man säga så?) Jag och Tobias är nämligen bjudna på lilla julafton hos min mormor och hennes karl. Mamma, pappa och brorsan ska också dit, så det blir nog mysigt.

Vad händer för er imorgon? Nåt roligt planerat?

GÅRDAGEN I BILDER & ORD






Bacardi Razz - Need for speed - Rock Band -
tre grabbar - trasiga tights -
utgång - tidig hemgång

Hur såg er kväll ut? ♥

ATT DRUNKNA I EN TIDNING

Ojdå, nu har jag suttit och bläddrat i tidningen i en timme! Tobbe har inte kommit hem ännu, men han ringde just och surrade om att vi kanske kunde fara och bowla ikväll. Så lika bra jag gör mig klar för en kväll ute bland folk, för som jag ser ut nu, tänker jag inte visa mig ute! Ruffsigt hår (efter all snö som föll på mig på stan), och trasiga tights, (kom ihåg att köpa nya imorgon!)

Det kanske blir en lite fartfylld kväll i alla fall. Den som lever får se.
Vi hörs!
Puss!

LÖRDAGKVÄLL




Hej allihopa! Här sitter jag och läser Veckorevyn, som jag fick när jag var på JC idag. Vi tackar för det! Finns en hel del supersnygga kläder jag är sugen på. Ska kolla närmare på dem hade jag tänkt. Hittade bland annat en superläcker klänning från Paris, Kate & I, som jag verkligen föll för. Måste nog förbi MQ imorgon och kika på den i butik. Om dom har den inne, vill säga.

Och vad händer för spännande ikväll då?
Ja, bra fråga. Tobias är och jobbar, så jag sitter här hemma helt själv och väntar på honom. Han borde dock komma hem snart. Tror det blir en lugn kväll i alla fall, vi sparar oss med festande tills på torsdag, då det blir partaj hos oss. Ni kommer väl? ♥

Nåja, vad gör ni för skoj ikväll då?

ONE MORE WISH


Jag trodde nästan jag skrivit klart min önskelista, fram tills för bara ett tag sen då jag kom på att jag ju faktiskt önskar mig smycken från Thomas Sabo också. Armbandet här ovan skulle inte sitta fel. Fast självklart med färre berlocker på. Så nu har jag fyllt på min önskelista. Men jag gissar ju på att dom flesta redan köpt sina julklappar, men jag fyller ju år snart också, så det jag inte får nu i jul, önskar jag mig i present istället. Har du noterat det, mamma? ♥

Hihi, Puss!

EN KOPP VÄRME FÖR ATT VAKNA TILL LIV

God morgon sötisar! Här sitter jag med en kopp varm choklad och försöker vakna till liv. Usch vad trött jag var när jag steg upp. Även fast jag gick och la mig före elva igår, så känns det som att jag varit uppe hela natten. Men jag blir väl piggare snart, när jag fått i mig min goda choklad.

Vad gör ni för nåt?

DET HÄR MED SVÄRFÖRÄLDRAR...

Nu har jag och Tobbe ätit middag, det blev pizza. Vi for och köpte från en pizzeria här i stan, och när vi står där och väntar på att dom ska bli klara, hör jag hur en man säger till sin son(?):

- Vet du vem det där var? (Syftar på en man dom stått och småsurrat med, men som sedan fick sin pizza, och gav sig iväg)
- Nej, säger sonen, och pappan(?) svarar:
- Din flickväns låtsaspappa.
- Oj fan.. säger grabben och ser lite generad ut.

Haha, jag trodde jag skulle dö! "Oj fan" haha, är det det enda han har att säga? Fick verkligen hålla tillbaka skrattet. Hur kan man inte veta vem föräldrarna till den man är tillsammans med är?! I och för sig var väl grabben inte mer än 15-16 år, och man vet ju inte hur länge dom varit tillsammans, men ändå. 'Pappan' hade ju koll på vem han var i alla fall..

Tänk så tokigt det kan bli.
Tur att jag känner igen mina svärföräldrar i alla fall...

NU PAUSAR JAG



Usch vad tråkigt det är att städa! Vill ni komma och hjälpa till? Snälla!? Jag bjuder på middag när det är klart, promise!

Nej huvva. Tar en liten paus. Har inte så mycket kvar att städa faktiskt, bara köket. Men det ska väl gå fort, får jag hoppas. Tänkte hinna klart innan Tobias kommer hem, vilket är om lite drygt en timme. Så det ska väl hinnas med.

Och det är ju förresten fredag idag!
Det har jag inte ens hunnit reflektera över, har harft så mycket annat att tänka på. Men oj vad skönt med helg! Kul att få vara med Tobbe i två hela dagar. Och sen jobbar han ju bara måndag och tisdag, och efter det har vi nio hela dagar att tillbringa tillsammans! Så mysigt! Får väl se vad som hittas på då. På juldan blir det i alla fall fest och utgång. Och samma sak på nyår skulle jag tro, om det inte blir nå skoterkörning vill säga.

Nej, nu är pause över!
Tillbaka till verkligheten... Städningen.
Hörs och ses!

Press play

DESIGNFIX

Håller på att fixa lite småsaker på bloggen. Bland annat att layouten ser lite knäpp ut i Internet Explorer. Själv använder jag Firefox, som jag tycker är mycket bättre, och därför ser designen bra ut för mig. Men jag ska försöka lösa det så att det ser bra ut för er som använder IE också. Säg gärna till om ni upptäcker nåt annat som ser tokigt ut.

Puss och tack!



UPPDATERING:
Okej, nu ser det lite bättre ut i IE. 'Headern' ser dock fortfarande lite förskjuten ut, men det får den lov att göra för tillfället. Och sen märkte jag en annan sak också som måste fixas till. Men om jag inte säger vad det är, kanske ni inte lägger märke till det. Men det får jag ordna senare. För nu måste jag börja julstäda min ostädade lägenhet!
Hörs på ett tag, sötisar! ♥

DEN NYA DESIGNEN

Såja, nu borde det fungera. Om ni upptäcker nåt fel, så säg gärna till! Jag ska fortsätta pula på lite med designen senare, men först blir det lunch!

Puss!

DESIGN BYTE

Hej! Jag håller på med den nya designen. Så om det ser knasigt ut, kika in igen om ett tag.
Puss så länge!

ONLY KNITTED


Tomten, om du läser detta så titta på de stickade tröjorna här ovan, och kom ihåg dem när du packar din säck på julafton. För jag vill ha dem allihop! Om du inte hinner sticka dem själv, eller om dina nissar har mycket att göra, så finns dom på ONLY också.

TACK PÅ FÖRHAND! Jag bjuder på pepparkakor och glögg, om jag får dem! Deal or no deal?


KLÄDER MAN KÖPER OCH GLÖMMER BORT



Hej allihopa! Vad gör ni?
Jag har just städat lite i min garderob, och hittade då linnet som ni ser på bilden. Hade helt glömt bort att jag hade det. Tänk att det kan bli så, att man glömmer bort vad man har för kläder. Jag var tvungen att titta på lappen för att se vart det var köpt, och det är tydligen från Indiska. Nåja, borde verkligen gå igenom alla kläder jag har, för att se om man kan 'fynda nåt mer'.

Förutom att städa lite i garderoben
har jag också ägnat förmiddagen åt min nya bloggdesign, men det går si sådär med den. Får som vanligt inte till det som jag vill ha det. Men men. Jag ska fortsätta med den lite senare i eftermiddag. För nu ska jag fortsätta att städa lite här hemma. Eller jaa, plocka upp lite. Får se om jag dammsuger och dammtorkar också, eller om jag sparar det tills imorgon då jag ändå ska tvätta och ha mig.

Well, bäst jag börjar då.

Vi ses på ett senare!
Pusss!

I VÄNTANS TIDER


Nu är det blott sju dagar till vi måste vänta,
på att tomten utanför vår dörr ska glänta.

äter vi gröt till frukost i vart hus,
och väntar på att SVT ska tända sitt ljus.

Efter det väntas en hel timme av skratt,
med Kalle och hans vänner som tjoar så glatt.

Sen blir det middag och skinkan skärs upp,
kvar blir det inget, även om vi kikar med lupp.

Tillslut kommer tomten och paket delas ut,
sen vankas fika och efter det är julen slut.


Vad är det vi längtar till egentlingen? Är det den goda maten? Gröten till frukost? Paketen under granen eller i tomtens säck? Kanske är det Kalle Anka och hans glada gäng? Eller att få träffa släkt och vänner?

För min del är det inte bara julafton i sig som jag ser fram emot. Som framgick av min lilla 'dikt' här ovan så försvinner ju julen lika fort som den kom. Så för mig är det mer alla minnen sen när man var liten. Den väntan och längtan man kände då spelas liksom upp på nytt. Det är känslan av julen jag längtar till, alla är så glada och förväntansfulla, mitt i all stress. Vi ägnar en tanke åt de som kanske inte har det lika bra, och skänker en slant till någon organisation. Allt det andra goda och roliga som julen erbjuder, ser jag bara som en bonus.

Vad är det med julen som du längtar till egentligen?

FEL ATT PORTRÄTTERA JUNGFRU MARIA?



Julnumret av den Mexikanska Playboytidningen, hotar att förstöra julefriden för många katoliker.
Orsaken: Omslaget pryds av en halvnaken jungfru Maria.

Det var från början tänkt som ett roligt jultema. Men bilden på madonnan blev för mycket för Mexikos katoliker. Nu krävs den mexikanska upplagan av Playboy på en ursäkt.

"Att blanda det religiösa med det skändande är något som många har försökt tidigare. Men att utnyttja den katolska kyrkan och förolämpa den latinska befolkningen i samma drag tar priset" 
menar ledningen för den katolska kyrkan i Mexiko.

"Playboy visar ännu en gång, att när det gäller god smak och fingertoppskänsla är tidningen fortfarande oskuld. Det har inte gjort saken bättre att tidningen utkom dagen innan en traditionell högtidsdag till Jungfru Marias ära"
skriver Ekstrabladet.dk.

Vad tycker ni? Är det fel att porträttera jungfru Maria på omslaget av en Playboytidning?

HUSET I SKUTHAMN



Just det ja!
Kom just på att jag glömt bort att berätta hur det gick på visningen igår. Huset var faktiskt finare än vad vi trott. Det var mycket större och öppnare än vad det såg ut på bilderna vi sett innan. Dock var det en hel del saker man skulle behöva fixa, för att huset skulle komma upp i den standard vi vill ha det.

Men även fast huset var fint, och läget är helt fantastiskt så är det inget för oss. Antar att ribban ligger högt, efter att vi kollat på huset på Grindgatan i Öjebyn, som var helt perfekt för oss.

Nåja, vi letar vidare. Så småningom kommer det att komma ett hus som är menat till oss, det är jag säker på. Jag har hört att man måste kyssa många grodor innan man hittar sin prins, och det är väl kanske lite samma sak när det gäller att hitta hus. Så vi fortsätter att kyssa grodor, och hoppas på det bästa.

IDÉER OCH LUSSEKATTER I MINIFORMAT



God morgon! Här sitter jag och äter mini-lussekatter som min kära svärmor bakat. Eftersom dom är så små så får man lov att ta två. Men mums, vad goda dom är! Vill ni smaka?

Idag hade jag tänkt spinna vidare
på en idé som jag funderat på under en tid. Vill inte riktigt säga vad det är eller vad det gäller, men spännande är det! Vill så gärna berätta, men eftersom ni är ett ganska stort gäng som läser min blogg, vill jag inte ge bort min idé till någon annan. Så det får vara lite hemligt än så länge.

Vad ska ni göra idag?

VECMEISTER


Min vän Vector har skaffat blogg, där han visar upp sina verk. Han är tatuerare, och helt sjukt duktig! Hade han bott här uppe i norr hade han fått äran att rista in nått snyggt i mitt skinn, men tyvärr bor han för långt bort. Men det är kul att se hur han utvecklas. Därför följer jag hans blogg. Kolla in den du också! Eller besök honom på hans BDB, Vecmeister.

GLITTER & GLAMOUR



Dessa superfina örhängen kommer från Glitter, och skulle hänga finfint i mina snibbar på jul och nyår. I dessa tider är det ju tillåtet att gnistra och glimma hur mycket man vill, så det är lika bra att passa på. Och det är just vad jag ska göra!


IN OUR BEDROOM



Som ni ser så har vi satt upp vår fina sänggavel nu, och visst blev det fint? I just love it! Den är köpt från EM men är tillverkad av CS möbelfabrik och ingår i serien Rapsodi. Överkastet är från MIO, de bruna kuddarna från IKEA, guldkudden vet jag inte vart den är från, och lyktorna på gaveln är från IKEA.

Sedan jag la upp videon på vår lägenhet, har vi ju bestämt att vi ska köpa hus, så vi bryr oss inte om att tapetsera om och så i denna lägenhet. Istället sparar vi pengarna tills det blir aktuellt med husköp.

Och på tal om husköp så ska vi på husvisning ikväll. Fast vi inte sett huset ännu så är vi ganska säkra på att det nog inte är ett hus för oss. När vi såg den på hemnet så tyckte vi det såg fint ut, speciellt läget, så vi ringde och bokade en visning. Men efter det har vi kört förbi och kollat på det, men det känns inte som att det är nåt för oss. Men vi ska i alla fall kika på det.

Men nu ska jag äta lite frukost, tror det blir lite gröt.
Vi ses senare!

END OF THE WEEKEND


Hej sötsaker!
Har inte haft en lugn stund på hela dagen, så att blogga har helt enkelt inte hunnits med. Förräns nu vill säga. Men jag har inte många minuter över, vi ska nämligen iväg på middag ikväll igen. Tredje dagen i rad vi är bortbjudna nu. Men det är trevligt, och framförallt gott att äta borta. Efter middagen får vi väl se vad som händer, hur denna helg slutar. Kanske med en film och lite gotta.

Hur avslutar ni helgen?

TJOLAHOPP


Kul att mitt inlägg om julpyntet hamnat på förstasidan, tack Karin!

Kvällen har i alla fall varit lugn för min del.
Åt middag hos svärföräldrarna och efter det for jag och min underbara sambo och tillika pojkvän till Krille och Li och blev kvar där fram till elva ungefär. Sen for vi och körde en sväng genom stan, och nu är vi hemma och ser lite TV. Men det är väl dags att krypa till sängs snart skulle jag tro. Så man inte sover bort hela morgondagen. För då blir det lite mer klappjakt, har en kvar att köpa. Förhoppningsvis hittar jag nåt som passar, så jag slipper tänka mer på det.

Nåja. Tänkte inte göra detta inlägg så långt. Vi hörs ju trots allt imorgon igen. Sakna mig inte för mycket!

Puss och godnatt söta änglar

LÖRDAG BETYDER KLAPPJAKT

God morgon mina söta vänner! Hur är läget idag? Själv är det kanoners. Kevin vann ju! Woho! Han är verkligen en stjärna. Och framför allt en IDOL.

Idag ska jag och Tobbe fara och köpa dom sista julklapparna. Eller försöka i alla fall, vi har lite problem med att komma på vad vi ska ge till hans föräldrar, men vi hittar nog på nåt.

Nä, nu ska vi äta lite frukost innan vi ger oss ut på klappjakt. Vi ses och hörs!
Puss och kram!

HÄR VAR DET PYNTAT


Man kan tydligen pynta granen med det mesta. Vad sägs om en tekanna? Eller kanske en sandalett eller en tjock, rosa gris? Pyntet här oven kommer från Åhlens.

Vad tycker ni?
Själv kan jag inte hjälpa att tycka att pyntet i granen ska matcha, det ska glittra och glimma utan att bli för mycket. Så att hänga en gris i granen skulle mest troligen inte hända hos mig, även fast jag tyckte den var rätt söt.

A NEW DAY HAS COME

God morgon vänner! Hur mås det idag? Med mig är det bra, förutom det där med husen som jag skrev om igår. Nåja, det var väl helt enkelt inte meningen att vi skulle bo där. Svårare än så är det inte. Vi hittar nog nåt nytt hus snart, som vi gillar båda två.

Så idag ska jag inte deppa! Istället ska jag ut på en långpromenad, eftersom det faktiskt är plusgrader ute. Svårt att tro eftersom det var -18 i tisdags. Men så är det. Så en promenad på ett tag, så fort det ljusnat lite ute. Efter det blir det att äta lunch med Tobias, och när det är gjort ska jag börja göra mig klar för kvällen. Vi är alltså bortbjudna på middag hos Tobias brorsa David och hans tjej Anna. Så det ska bli trevligt. Förhoppningsvis hinner vi se IDOL-finalen också. Vem tror ni vinner? ♥

ÄSCH

Nu har Tobbe pratat med märklaren, och huset blev sålt igår. Jävla skit. Och som att det inte var nog med det. Han frågade om vi skulle kunna få komma på visning på de andra två husen som vi gillade, men då visade det sig att ett av dem också blivit sålt. Men det andra finns fortfarande kvar, så vi ska få komma på visning för det på måndag. Men det är det hus vi minst känner för, av de tre vi gillar. Så vi får väl se. Det kostar ju inget att titta på det.

Men vi kommer nog ligga lågt ett tag,
och hoppas på att nåt fint hus dyker upp, som passar oss. Håll tummarna åt oss, är ni söta! ♥

VART SKA VI NU HÅLLA HUS?

Nu är jag ledsen. Det hus på Grindgatan som jag och Tobias varit sugen på att köpa är borttaget från hemnet. Och vi vet inte varför. När vi pratade med märklaren sist så sa han att ingen lagt något bud, och att dom skulle ligga lågt ett tag. Så förhoppningsvis är det bara därför dom tagit bort det från hemnet. Men tänk om.. tänk om det blivit sålt?

Det är typ precis ett sånt hus som vi vill ha. Och när vi var på visningen så kände vi båda, att här ska vi bo. Det var som gjort för oss. Men nu är vi så oroliga att det har blivit sålt, utan att mäklaren hört av sig till oss. Varför vi inte lagt ett bud på det beror på att jag inte har något fast jobb. Och då får vi ju inget lån från banken. Jävla skit.. Ska det vara så svårt att få ett jobb?

Så nu sitter jag här och deppar och undrar vart vi nu ska bo, om huset blivit sålt. Visst, vi bor bra här i vår trea, men det är ju ett hus vi vill ha. Det finns ett par hus på hemnet som vi tycker om, men dom är ju inte i närheten av lika fina som det vi kollat på innan.

Här är huset vi var på visning för, och som vi förälskade oss i båda två.



Och dessa två hus tycker vi om. Men dom är ju inte som det första..

Suck. Nu känner jag mig alldeles deppig. Vi ska höra med mäklaren om det finns kvar, annars får vi fara och kika på dem andra två, eller helt enkelt vänta tills det kommer nåt hus som vi verkligen tycker om. För att köpa hus är ju en ganska stor grej, och då kan man ju inte bara köpa vad som helst. Det måste kännas rätt. Både huset och tomten. Det är så mycket som spelar in. Men allt sånt stämde så bra in på huset på Grindgatan.

Nej, nu ska jag gå ut och ta en promenad i kylan. Försöka tänka på nåt annat ett tag. För jag blir bara deppig..
Puss på er, sötisar, vi ses senare!

SWEETER THAN CANDY


Dessa toksöta halsband kommer från Cocoo och har en prislapp på 195:- styck. Kan tyckas dyrt för en bakelse, men kan du hänga den runt halsen, och på så sätt bli sötare än socker, så visst! För dom är så söta att jag nog får hål i tänderna om jag inte slutar titta på dem snart.

Tomten, om du läser det här, snälla ge mig en cupcake i julklapp! Tack! ♥

NÅN SORTS RUBRIK

Hej sötisar! Vad gör ni idag? Själv har jag just bäddat sängen, och tänkte fortsätta med att städa och diska lite. Men jag gör en liten mellanlandning här vid datorn först. Tobias ringde för ett tag sen och sa att vi blivit bortbjudna på middag hos hans brorsa imorgonkväll. Trevligt! Alltid kul att åka bort på middag, speciellt till nån som man vet lagar god mat.

Det slog mig imorse när jag vaknade att det faktiskt snart är helg igen. Jag förstår inte vart tiden tar vägen, det var ju nyss helg?! Tiden går alldeles för fort. Om det fortsätter såhär så kanske jag vaknar upp snart och inser att jag är 86 år och faktiskt sjunger på sista versen... Usch.. Vill inte ens tänka tanken.

Vad ska ni göra i helgen sötisar?

SÖTA ANNI HAR SKAFFAT BLOGG


Nu tycker jag att alla ni ska kika in på Annis finfina blogg! Jag hjälpte henne med kodmallarna, men det är hon själv som står för layout och design. Hon pekade, och jag kodade. Fint va? Det kommer bli kul och spännande att se vad hon kommer blogga om framöver.


DESIGN HIT & DIT

Som ni ser blev jag less på juldesignen. För att vara lite ego, och det är jag ju ofta, så tycker jag det är mycket trevligare att mötas av en bild på mig när man klickar sig in här. Så ja, jag gjorde en ny design lite snabbt. (Ser ni inte den nya designen, tryck F5.) Kommer förhoppningsvis upp med den 'riktiga' nya designen snart. Den som jag jobbat på ett bra tag nu. Spännande va?

På tal om bloggdesigner så ska Anni komma hit kring fem, hon ville ha hjälp med sig blogg. Och ja, klart man ställer upp.

ALL ABOUT THE EYES



Har en längre tid funderat på att skaffa mig färgade linser. Men jag kan aldrig bestämma mig för vilken färg jag vill ha. Jag tycker om min egen ögonfärg, men det vore kul att testa något annat. Har alltid tyckt att det är snyggt med bruna ögon, så det är väl mest det jag är sugen att testa.

Färgadelinser har dom en hel del linser att välja mellan. Och när jag var där inne och kikade, så hittade jag självklart ett gäng av linser jag skulle vilja prova. Varför ska det vara så svårt att välja? Får se vad blir dock.

Vad har du för ögonfärg, och vilken färg skulle du vilja ha?

SÖTT FRÅN FRIIS & CO

Något som måste vara bland det roligaste med julen är alla små, söta förpackningar som butikerna får in. Nu för tiden är det inte bara parfymer som hamnar i presentaskar, utan även undekläder. Som asken här oven från Friis & Co.

Hur söt är den inte? ♥

IGÅR OCH IDAG

Gårdagen blev lyckad. Jag var ner på stan och tog en fika med söta Anni. Vi satt och surrade i drygt en timme om allt och inget, innan hon var tvungen att kila iväg och jobba igen. Efter det mötte jag upp Nina och vi gick omkring och kikade på julklappar. Blev dock inget julklappsköp, då varken hon eller jag hittade det vi tänkt oss. Istället fick jag med mig ett halsband till mig själv, och Nina köpte en primer och lösögonfransar.

Och igårkväll var vi på hockey, och som vi alla hoppats på så vann Luleå mot Skellefteå. 2-1, och jag kan säga att det var en spännande match.

Idag ska jag göra så lite som möjligt. Ringa några samtal i eftermiddag, men utöver det så blir det lugna puckar.

Vad ska ni göra idag? ♥

TISDAG

God morgon! Eller förmiddag kanske man säger. Hur som helst så är det faktiskt en god dag. Känner mig mycket bättre än igår, så förhoppningsvis slipper jag bli sjuk.

Idag ska jag ner på stan och söka ett jobb. Får se hur det går. Efter det ska jag eventuellet gå på stan med Nina och kolla på julklappar. Jag har några få till att köpa, men det gör jag förhoppningsvis idag.

Ikväll ska vi på hockey i Luleå också. Dom möter Skellefteå, så det kan nog bli mycket folk. Skoj! Matchen börjar klockan 19 så vi far väl vid halv sex tiden.

Hur ser er dag ut? Och har ni köpt alla julklappar? ♥

DET HÄR MED ATT KÄRA NER SIG


Jag trodde nästan det var omöjligt för mig att förälska mig i ännu en klänning, men ack så fel jag hade. All min kärlek går nu till denna skapelse som jag möttes av när jag besökte net-a-porter tidigare idag. Men med ett pris på $ 1 295 så hoppas jag för allt i världen att kärleken snart ska ta slut. För det är verkligen bara jobbigt.

Ingen som vet av någon liknande, men till ett lägre pris som jag kan kära ner mig i istället? Tipsa mig gärna ♥

ETT KORT HEJ

Hej hej och god morgon! Allt bra med er idag? Själv känner jag mig lite småkrasslig så jag sitter och hoppas på att det inte ska bli värre, för jag vill verkligen inte bli sjuk. Och det lär ju inte bli bättre av att vi ska fara och kolla på hockey imorgon.

Nåja. Ska försöka ta det lugnt idag, så kanske det känns bättre imorgon. Nu ska jag i alla fall gå och göra mig en macka och en kopp thé.

Vi hörs igen på ett tag!
Puss

HELGEN

Hej sötisar! Jag vet att jag är världens tråkigaste bloggerska på helgerna. I vanliga fall brukar jag hinna med ett par inlägg, men nu har jag inte hunnit med ett enda. Förrän nu då.

Hur har er helg varit?

Min har varit lika bra som alltid. I fredags gjorde vi (jag och Tobbe) inte så mycket, men igår var vi på stan och köpte julklappar. På kvällen åt vi tacos och såg film med Lunkan och Maja. Och idag var vi på stan igen och handlade ännu mer julklappar. Och nu ikväll har vi varit på middag hos min mormor, och efter det sett film med Anni, Johannes, Krille och Li.

En helhelg alltså.
Men nu är det dags att gå och sova. Så vi får höras imorgon igen!
Pussar och kramar på er allihopa ♥

HEJ HEJ HALLÅ



Så här ser jag ut idag.
Sitter och väntar på att Tobbe ska komma och hämta upp mig så vi kan fara och handla lite. Sen ska vi käka nån god middag, och efter det ska vi och gratta Krille.

Vad gör ni ikväll?

FINNS DU VERKLIGEN, TOMTEN?


Det finns ca 2 miljarder barn på jorden.
Men nu vill ju tomten inte besöka muslimer, hinduer, judar eller buddister, vilket reducerar antalet till 15% eller 378 miljoner.

Med ett världsgenomsnitt på 3.5 barn per hushåll är det sålunda 108 miljoner hushåll att besöka, om vi kan anta att det finns minst ett snällt barn i varje hem. (Kanske 2 i Norrbotten, men detta höjer ju inte genomsnittet).

Jultomten har, pga jordens olika tidszoner och rotation, ca 3.5 timme på sig att jobba, om vi antager att han reser västerut, vilket ju blir mest logiskt. Han besöker sålunda 967.7 hem per sek. Det betyder alltså att för varje kristet hem med minst ett snällt barn (2 i Norrbotten), har tomten ca 1/1000 sek till att parkera släden, springa ut och hoppa ner genom skorstenen, dela ut julklappar, hoa 3 gånger, klämma 2 snapsar, upp genom skorstenen igen, i släden och iväg till nästa hus.

Om vi antar att alla hem som ska besökas är jämnt fördelade är det ca 1 km mellan varje hus i genomsnitt. Tomten färdas sålunda ca 100 miljoner km, toabesök och andra pauser räknas ej. Med andra ord flyger tomtens släde med ungefär 1000 km per sekund eller 3000 gånger ljudets hastighet. Som jämförelse kan nämnas att den snabbaste farkost som människan hittills skapat, rymdsonden Ulyssevs, färdas ca 50 km per sekund. Som kuriosa kan nämnas att en normal frisk ren kan komma upp i en hastighet av ungefär 30 km i timmen.

Lasten i släden är ett annat intressant objekt. Om vi antar att varje barn får klappar motsvarande 1 kg, har släden en last på 500 000 ton, tomtens vikt ej medräknad. På land kan en normalstark ren dra ungefär 200 kilo. Även om vi antar att de speciella flygande renarna kan dra en vikt tio gånger denna, kommer inte släden ur fläcken, om inte tomten skaffar fram ca 360 000 dragvilliga renar. Detta kommer att ge släden en samlad vikt på ca 600 000 ton. 600 000 ton, som flyger med 1000 km per sekund alstrar ett enormt luftmotstånd. Detta kommer att hetta upp renarna, ungefär som en meteorit som inträder i jordatmosfären. De två ledarrenarna kommer då att absorbera en energi motsvarande 14 300 trilliarder joule per sek, eller 14 300 trilliarder watt. Ledarrenarna kommer helt enkelt att brinna upp omedelbart och de bakomvarande kommer att utsattas för en ljudvallsbang och därefter själv brinna upp. Alla renarna kommer att möta sina anfader på mindre än 4.26 tusendels sek, dvs när tomten når till sitt femte hus.

Detta är dock hypotetiskt, för då släden accelererar från 0 till 1000 km/s på 1/1000 sek, kommer alla i släden att bli utsatta för en g-kraft 17 500 gånger större än tyngdkraften. En tomte på ca 150 kg (vikten uppskattad efter existerande kopior) skulle naglas fast i bakre delen av släden motsvarande en vikt av ca 3 miljoner kg, vilket ögonblickligen skulle krossa varje ben i hans kropp och förvandla honom till en våt fläck.

Slutsatsen bör bli att om tomtejäveln någonsin levat så är han definitivt död nu.

EN FESTLIG DAG

Hej sötisar! Äntligen fredag! Jag är väl knappast den enda som tycker att det är skönt? Idag ska det hinnas med ett och annat. Först ska jag hoppa i duschen och sen fara och sola. Efter det blir det en sväng ner på stan och ikväll ska vi fara och gratta Krille som fyller år. En annan som också fyller år är min goa vän Peder, så det är en riktig kalasdag idag kan man säga.

Grattis grabbar!

Vad ska ni göra idag, söta bloggläsare?

EN HELT VANLIG TORSDAG


Hej vänner! Vad gör ni en dag som denna? Själv gör jag inte mycket alls. Det här är en sån där tråkig dag då det inte finns nåt att göra. Jag har inte ens någon tvätt att tvätta.. Så tråkigt har jag det.

Men imorgon är det i alla fall fredag igen. Alltså helg. Ska bli skönt att få vara med Tobias ett par dagar. Visst, vi ses ju varje kväll eftersom vi bor tillsammans men han jobbar ju till fyra varje dag om när han kommer hem från jobbet är han oftast så trött att han inte orkar hitta på nåt. Så på helgerna brukar vi passa på att göra en massa skoj.

Vad ska ni göra i helgen?

DET SKA GLITTRA LAGOM



En trend man ser mycket av just nu är paljetter. Paljettklädda klänningar, skor, väskor.. Ja, det mesta faktiskt. Personligen tycker jag att en hel klänning prydd med paljetter är lite för mycket av det goda. Men visst är det snyggt att glittra, speciellt under det kalla, trista vinterhalvåret.

Västarna här ovan är något jag faktiskt skulle kunna tänka mig att ta på mig. Tillsammans med ett par snygga byxor, höga pumps med bred klack, och ett svart linne. Jag är lite sugen på den tredje västen, som kommer från ONLY. Dom andra två är från Forever21 och TopShop.

Vilken gillar du bäst? Eller gillar du ingen alls? Föredrar du paljettklänningar? ♥

JANNIKE




Som ni ser så kör vi lite mer leopard i bloggen, även om jag sa att vi skulle sluta med det för ett tag. Men kolla vad snyggt! Det är sötaste Jannike som står för sminkningen den här gången. Superfint! Kul att så många verkligen testade det. ♥

NEW DESIGN

Som ni ser så har jag en ny design. (Ser ni den inte så tryck f5) Den kommer ligga uppe under december månad, och sedan byts den ut igen. Förhoppningsvis kommer det en helt ny, häftig design då, som jag håller på att trixa med just nu. Men den är långt ifrån klar. Så månaden ut får ni välkomnas av snögubben när ni kikar in i bloggen.

THE LEOPARD STORY


Ännu en leopardsminkning, denna gång gjord av mig alldeles nyss. Provade att måla ut mot tinningen istället för bara på ögonlocket. Och ja, det blev rätt tufft kan jag tycka.

Men nu mina vänner, räcker det med leopard för ett tag. Har blivit lite mycket av den varan den senaste tiden kan jag tycka. Även om jag älskar leopardmönstrat så kan det faktiskt bli lite för mycket av det goda.

Nu ska jag gå och diska lite, och sen kila ner till solariet.
Vi hörs senare!

ANOTHER DRESS FOR ME


Jag börjar morgonen med att visa denna fantastiskt fina klänning som lite oväntat kommer från KappAhl. I vanliga fall brukar koftor och linnen vara det enda jag hittar hos dem, men klänningen här ovan har dom verkligen lyckats med. Tycker ni inte?

Jag vet inte om axelbanden är avtagbara, men är dom det så blir det nog ett köp för mig. Priset ligger på 399:- och jag gillar den verkligen skarpt! Även om jag igår sa att jag skulle lägga den lilla svarta åt sidan ett tag, och lämna plats åt den lilla röda, så kan nog denna skönhet få plats på någon liten festlig tillställning i jul. Man kan ju alltid piffa upp den med röda pumps eller röda accessoarer.

I like it. Gör du? ♥

KRISTINA GOES WILD


Som ni ser så har ännu en tjej  vågat sig på leopardsminkningen.
Denna gång är det söta Kristin som står för det fantastiskt fina resultatet! Snyggt, inte sant?

BACK HOME


Hej igen! Nu är jag hemkommen från stan. Blev inte så mycket handlande, men här ovan ser ni vad som fick följa med mig hem. Fast mobilen hade jag ju sen innan...

Har i alla fall handlat en julklapp,
men har en massa kvar att fixa. Just i år har jag lite panik eftersom jag verkligen inte vet jag ska ge folk. Det slutar säkert med nån tråkig chokladask till alla eller nåt. Boring, I know, men alla gillar väl choklad?! Nä, men jag hittar nog på nåt. Det är ju några dagar kvar till jul så nåt ska jag väl kunna komma på.

Men nu mina vänner ska jag slöa framför TV'n ett tag. Vi hörs senare!
Puss och kram!


GOD MORGON SÖTISAR

Hej och god morgon! Är ni vakna? Det är jag. Sitter här och dricker en kopp varm choklad. Ska snart hoppa i duschen och göra mig klar för en dag på stan med min älskade mamma. Vi ska ta en fika och kolla på julklappar. Ska bli riktigt roligt att umgås med henne. Det blir ju så sällan nu när man man flyttat hemifrån.

Vad ska ni göra idag?
Puss! ♥

MÅNDAGKVÄLL

Hej vänner! Vad gör ni ikväll? Själv sitter jag bänkad framför TV'n och väntar på att Design: Simon och Tomas ska börja. Jag älskar verkligen inredningsprogram! Roomservice är dock min favorit.

Vilka är era favorit inredningsprogram?

LADY IN RED



Såhär i juletid tänker i alla fall jag lägga undan den lilla svarta
och istället ge plats åt den lilia röda.

Ska du på fest nu i jul? Satsa på en klänning i rött du också. För du vet väl att rött är den färg hjärnan registrerar snabbast av alla färger - det tar bara 0,02 sekunder. Så vill du synas vet du vad du ska satsa på.

Klänningarna här ovan hittar du på Ellos och dELiAs.
Vilken väljer du?

CHRISTMAS INSPIRED MAKEUP






Med anledning av att det faktiskt är den 1:a december idag blev dagens sminkning lite jul-inspirerad. Rött och svart i en härlig blandning. Bilderna gör dock inte sminkningen riktigt rättvis, då färgerna i verkligheten är något starkare. But hey, I like it anyway.

Vad tycker ni?


LINA GOES WILD


Söta Lina gjorde också en leopardsminkning, och som ni ser så blev det superfint!

Tror jag ska sätta mig ner och prova lite mer sminkningar jag också. Var ju hem till mina föräldrar igår och då passade jag på att leta igenom mitt gamla flickrum. Jag hittade lite ögonskuggor och annat smått och gott, som jag måste testa. Så det tänker jag ägna mig åt nu.

Ses senare!

NATALIE AND JENNY GOES WILD


Natalie var den första som provade på att göra en leopardsminkning. Och resultatet blev ju supersnyggt! Och visst har hon vackra ögon också?!


Jenny provade också på en leopardsminkning men tyckte det var lite trixit, så istället blev det en zebrasminkning. Inte helt fel det heller! Verkligen superfint!  

Två duktiga tjejer alltså. Har du också någon snygg sminkning på lager? Visa mig i så fall, så kan jag visa alla mina söta läsare.

HELGEN SOM VARIT

Hej allihopa! Jag vill börja med att be om orsäkt för den superdåliga uppdateringen dom senaste dagarna. Men som vanligt har jag haft fullt upp hela helgen. I fredags blev det middag och IDOL-tittande med Lunkan och Maja. I lördags for vi som sagt till IKEA, och kom inte hem förrän vid fyratiden. Då var det bara att hoppa i duschen och göra sig klar för en partykväll med utgång. Riktigt skoj hade vi det! Och igår sov vi till två (!!), fick bråttom upp för att hinna till skyltsöndag på stan. Efter det for vi till restaurang Toppen i Norrfjärden och åt. Och kvällen ägnade vi hemma hos mina föräldrar. Så som ni hör så har jag inte haft mycket tid över till bloggen.

Men allt detta har fört lite bra med sig. Nämligen att min kamera fungerar igen! När vi var hemma hos mamma och pappa letade jag fram min andra kamera, för att jag tänkte att jag ju kunde använda den, även om bilderna inte blir lika bra, but still. Men när jag provade att sätta in minneskortet från den 'trasiga' kameran i min andra, så funkade det igen. Och när jag sedan bytte tillbaka, ja då fungerade kortet i den kameran igen. Så nu kan jag fota hur mycket jag vill igen. I'm so happy.

Oj, vad jag skriver och skriver. Det blir lätt så när man varit ifrån bloggen några dagar. Men nu ska jag se om det är några fler som skickat bilder på leopardsminkningar. Om inte lägger jag upp bilderna från de två tjejer som faktiskt gjort det. Så kika in om ett tag igen!

Puss och kram så länge!

RSS 2.0