GRÖNT ÄR SKÖNT



Canon EOS 450D + Canon 18-55mm IS + Närbildsfilter (+4)

Köpte en blomma idag.
Eller ja, det är väl mer en växt än en blomma, men ändå. Ställde den i vardagsrumsfönstret där det alltid är ett sånt himla fint ljus. Och jag kunde inte låta bli att ta fram kameran och close up filtret och fota lite. Resultatet ser ni ovan. Har dock ännu lite svårt att få till skärpan med filtret då jag fotar utan autofokus, men jag får helt enkelt fota mer, så ger det väl sig med tiden.

JA, JAG LEVER! OROA ER INTE..

Det har varit lite dött här i bloggen ett tag nu. Men det beror mest på att jag har jobbat som en tok, fast jag är sjuk, och under all min lediga tid har jag vilat för att försöka bli frisk. Men nu är jag på bättringsvägen, så det lär väl märkas i bloggen.

Nåt annat som också lär märkas snart här i bloggen är designen som helt kommer byta skepnad inom en snar framtid. Är så less på den här, och jag gissar att ni också är det. Så det blir en ny design, och som jag nämde tidigare en hel del bilder framöver. Kameran har använts flitigt, men då vi inte haft nån laptop på länge så har det varit lite bökigt att ladda upp bilderna, men nu är det problemet ur världen.

Tobbe ligger på soffan och vilar lite, och när han vilat klart ska vi fixa middagen som idag består av grillad fläskfilé med råstekt potatis och morötter i ugn. Till det blir det svampsås och en fräsch sommarsallad. Inte illa va?


ETT FILTER OCH LITE SVININFLUENSA

Filtret har kommit! Men då jag är förkyld och kröjmar som en tok så får jag nog vänta nån dag med att ge mig ut i skog och mark för att testa det. Istället får jag ligga hemma och bara tycka synd om mig själv. Undrar om det inte är svininfluensan jag fått..? Tänk om det börjar växa tryne och knorr på mig snart? Haha. Nej skämt åsido, jag jobbar ju med influensan så jag vet att det inte är det jag har. Men ändå. Vore ju lite komiskt om jag skulle på den.

Är ni oroliga för influensan? Varför / varför inte?

A CLOSE UP THAT'S NOT THAT CLOSE..

Canon EOS 450D + Canon 18-55mm IS

Gissa om jag längtar tills mitt närbildsfilter kommer! Vill fota en massa close ups, men jag kommer aldrig riktigt så nära som jag vill. Så jag hoppas att filtret kan hjälpa mig där..

Idag ska jag i alla fall ner på stan en sväng. Ta en fika, nån? Hör av dig isf. You got my number! Tänkte också hinna med lite shopping innan jag börjar jobbet klockan 15. Behöver lite småsaker, bland annat en nya ögonfransböjare och en eyeliner. Några nya skuggor vore också roligt.

Men nu väntar en lång och härlig dusch, lite frukost och sen börjar jag dagen med en prommis ner på stan. Vi hörs!


PITEÅ DANSAR OCH LER

Nu har vi festat i två dagar, och vi har haft det superskoj! Torsdag hade vi förfest hos oss och gick vi in på området vid nio-tiden. Vi siktade direkt in oss på Kittelfjäll där vi röjde till bandet som spelade. Vi hann även med en runda i baren. Sen åt vi lite festivalmat och gick hem, eftersom det började regna. Dock riktigt rolig kväll! Tack alla som var med!

Gårdagen var vi också på förfest hos oss.
Niklas, Carro, Robban och Ante var med. Och såklart Tobbe och jag. Vi drog iväg till området runt 22, såg Dead by April och sen gick vi till Nodo där vi drack Champagne, innan det var dags för att se Hammerfall. Väl framme där svimmade Tobias och höll på att skrämma skiten ur mig. Gör ALDRIG mer sådär älskling! ♥ Men han klarade sig utan några större skador, så vi rockade till konserten och sen var det dags att gå hem, då tiden bara flugit förbi och området stängde.


En lite smått suddig bild från gårdagen. Grabbarna rockar till T.N.T.

Och idag blir det självklart fest igen! Vet inte riktigt vart vi ska va, men Lunkan, Maja, Niklas, Carro, Ubbe, Tobbe och jag ska iaf dra ihop nåt. Kanske var nån mer som också skulle va med, minns inte riktigt. Men det blir nog nice. Ska försöka gå in på området lite tidigare idag. Och jag gissar att det blir en hel del häng i öltälten.

CLOSE UP



Har just lagt en beställning
på ett +4 Close up filter till kameran. Tänkte beställa ett 8x Star filter också, men det var slut. Så det får bli en annan gång. Tobbe la också en beställning på en fjärrkontroll till vårt PS3, så man slipper använda kontrollerna när man ser film.

Men nu ska vi promenera till Tobbes jobb.
Sen blir det att gå hem igen och göra sig klar för kvällens festligheter. Gårdagen var superrolig, och jag hoppas på att denna blir minst lika skoj!

Ses vi på området ikväll kanske? ♥

BLACK IS BACK



Ett par klackar och en kjol som inhandlats nyligen. Paljetter känns inte så 2009, men det skiter jag i. Gillade dem båda, så därför fick dom följa mig hem.

Håller på att tvätta nu, har en maskin kvar. Sen ska jag hoppa i duschen och göra mig klar för dagen. Tobbe skulle försöka sluta tidigare idag, så då dammar vi nog iväg till luleå en snabbis för att köpa lite alkohol och annat smått och gott. Men innan dess hade jag tänkt hinna med en runda på stan. Köpa ett nagellack bland annat. Sen blir det festligheter. Det blev som så att vi köpte en helhelgsbiljett till PDOL, så det blir tre dagars konstant festande. Typ. Kommer bli sjukt roligt, är grymt taggad.

TISDAGKVÄLL



Oj så mätt jag är! Har just ätit tacos med Tobbe och Lunkan. Det var riktigt gott. Mums, mums. Nu är vi mätta och trötta, så vi tänkte se lite film och bara ta det lugnt. Det blev en bluray, Lakeview Terrace heter den. Någon som sett den?

DAGENS

Dagens bild: Kommer senare.
Dagens att göra: Jobba, sen tisdagsmys med älsklingen.
Dagens outfit: Gråa jeans från Gina Tricot, svart linne från JC, svart top från Åhléns, spetsklackar från DinSko.
Dagens önskan: Vackert väder skulle inte sitta fel.
Dagens inköp: Inga, än så länge. Men ska köpa biljetter till PDOL efter jobbet.
Dagens saknad: Rebecca. Kom hem.. <3

SPEGEL, SPEGEL..



Det har varit en lång dag. Skönt att den snart är slut. Har dock varit en bra dag, har hunnit med lite shopping och en fika med Julia efter arbetspasset. Imorgon vankas det dock jobb igen, på min ledig dag. Men det är bra. Vill ju jobba. Och det är faktiskt inte så farligt alls, vi har det så himla skoj på jobbet. På onsdag blir det också ett pass, men sen är jag ledig i en och en halv vecka. Skönt. Torsdag ägnas nog på stan, fredag likaså. Men då är älsklingen också ledig, så då kan vi ha roligt på festivalen tillsammans. Längtar.

ETT SAMTAL


Steg upp för ett tag sen och bestämde mig för att ägna dagen åt att storstäda. Hann bädda sängen och plocka undan lite kläder, då mobilen ringde. Det var från jobbet. Dom var en man kort, så jag åkte på jobb idag. Attans. Ville verkligen vara ledig. Men vad gör man, kan ju inte tacka nej till jobb. Så idag jobbar jag 10.15-16.45. Blir ett kort pass, men det är ju alltid nåt. Lät dock som att dom behövde mig imorgon också, då jag egentligen skulle vara ledig. Nåja. Jag vill ju jobba såklart! Men det är lite jobbigt när man liksom ställt in sig på att få va ledig några dagar.

Well, well. Måste gå och göra mig klar nu. Vi hörs!

(På bilden ser ni vår 'nya' fondvägg, tror inte jag visat den här i bloggen innan..!?)

FLYTTA

Jag funderar. Skulle vilja ha en 'nystart' här i bloggen. Har en ny design som väntar på att få läggas upp. Men på nåt vis vill jag börja om från början. Om det innebär en helt ny blogg och ny adress, eller bara en ny design och en nytändning vet jag inte ännu. Men jag antar att den som lever får se. Skulle så gärna vilja byta just bloggnamnet. Och då jag gissar att bloggen i fortsättningen kommer få en ny inriktning, och bli mer som en fotoblogg så vore det ju passande att göra dessa förändringar nu. Nåja. Får fundera lite mer. Vill ju inte tappa er läsare, men ni kanske följer med mig vidare till 'nästa' blogg, om det nu blir en sådan. Och ni som följer mig med bloglovin kanske också hänger med? Får hoppas det.

Men tills vidare får det vara som det är här i bloggen. Kommer va ledig en del dom närmaste veckorna och om det då är dåligt vädet så kommer det väl finnas tid över till att både fotografera och fixa bloggen.

Men nu - jobba vidare. Slutar 17.00. Då blir det after work. Gotta. ♥

OM EN VECKA DANSAR VI OCH LER

God morgon! Jag är uppe med tuppen idag, som ni ser. Steg upp jättetidigt idag för att jag, förutom att hinna duscha nu innan jobbet, även skulle få lite tid med Mr Canon. Och det fick jag. Ni kan få se bilderna senare, för nu sitter jag på jobbet. Ett pass till sen är det långledigt till på onsdag. Riktigt skönt. Ännu skönare är ju dock att jag efter onsdag är ledig en och en halv vecka till. Så jag slipper alltså jobba under PDOL, vilket jag tackar för.

Jag och Tobbe har ju sagt hela vintern att vi ska strunta i sommarens PDOL (Piteå Dansar Och Ler är alltså en festival, för er som inte vet). Nu när det bara är en vecka kvar tills den drar igång så känner man ju suget. Så det blir nog en helhelgsbiljett iaf. Det lät som att Tobbe skulle ta ledigt på fredag också så att vi kan festa every night. Så Becca, kom hem och festa med oss! Miss you so much! Tänk vad roligt det hade varit med en massa svineri och festivalfylla! Beccelibecca, komsi komsi... ♥

Ni läsare då, kommer man få träffa er på PDOL?

TIME TO PLAY

Den jag lekte med tidigare var ju såklart herr Canon! Han fick följa med oss hem idag och är numera en del av familjen Karlsson/Johansson. Efter att ha tagit ett 40-tal bilder kan jag inte säga annat än att jag är supernöjd. Skärpan, färgåtergivningen, ja allt är superduper. Kunde nog inte valt en bättre kamera. I alla fall inte i den prisklassen.

Här nedan är ett litet smakprov på vad vår lilla herre kan leverera. Vad tycks? Kommer ta ett tag att lära sig alla inställningar dock, men det ska bli kul. Vad som också är kul, är att jag inte är den enda som tycker om att leka med killen. Tobbe har också varit och pillat på honom, och testat alla knappar och inställningar. Så jag gissar att lille Canon kommer få stanna i vår familj väldigt länge..

© Susanne Karlsson

OH HAPPY DAY

Jag håller på att leka med en sak jag köpt idag. Kan ni gissa vad det är? ;)

AFTER WORK

Sitter på jobbet nu, kom lite för tidigt. Börjar inte förrän 8.00 idag, men då jag steg upp alldeles för tidigt och inte hade något att göra hemma så tog jag cykeln och trampade hit istället. Så nu sitter jag och tar det lugnt tills det är dags att sätta mig i växeln.

Jobbar till kvar i fem idag. Så när passet är slut tar jag cykeln in till stan och möter upp Tobias. Vi ska nämligen på klämm- och kännparty då. Typ. Vi ska alltså på elgiganten och kolla in och klämma lite på Mr Canon. Har ju aldrig träffat 'honom' på riktigt ännu, utan bara sett honom på avstånd. Men nu ska vi dit och se om han kanske vill bli min?! Får se om han får följa med oss hem redan idag, eller om det får vänta. Beror lite på. Men vi ska iaf och säga hej åt honom :)

Kanske ska på 1906 ikväll också, lite afterwork. Nåt gott att dricka och så. Men det beror också lite på, hur mycket klockan hinner bli och hur trötta vi är. Vi ska ju faktiskt jobba i morgon, både jag och Tobias.

Men nu mina vänner ska jag kolla lite bloggar och så innan jobbet kallar. Vi hörs som vanligt senare!


A FLOWER IN THE SUN

Har suttit ute på balkongen ett tag. Tänkte passa på medan solen är framme, och jag är ledig. För klockan 14.00 börjar allvaret igen. Slutar 21 ikväll, så det blir en låång dag. Har samma pass imorgon, och resten av veckan är det 8-17pass som gäller. Dock är jag ledig lördag-söndag, vilket jag längtar till.

Blomman nedan fick Tobbe av sin mor, min svärmor, på sin födelsedag. Den är verkligen en trevlig färgklick på vår annars så tråkiga betongbalkong. Så den tackar vi för!

Bild tagen med OLYMPUS X-750. Den tar bra bilder, men den är ju ingen Canon EOS 450 precis..

HELGEN I BILDER

LÖRDAG: Fest hos oss. Närvarande var, förutom jag, även Tobias, Lunkan, Maja, Ubbe, Lisa, Evve, Niklas och Sandra(?). Mycket trevligt. Cissi kom också förbi och sa hej.








SÖNDAG:
Morgonpromenad för att bli av med baksmällan, sedan middag på Vischan i Lillpite, sen filmtittande. Allt i sällskap av Tobias, Lunkan och Maja.



Filmen var förövrigt mycket bra...


VILL DU HÅLLA MIN HAND?

Jag har dom senaste dagarna kollat runt både på nätet och i butiker. Är nämligen i tagen att köpa mig en systemkamera. Valet kommer mest troligen falla på en Canon eos 450d med det tillhörande kitobjektivet 18-55 MM IS. Sen kommer jag nog också komplettera med ett Sigma AF 70-300mm f/4-5,6 DG APO Zoom Macro som alltså är ett teleobjektiv. En reflexskärm, ett uv-filet, ett stativ, ett battergrepp och en bra väska finns också på önskelistan. Sen är jag fit for fight.

Will you be mine?
Någon som har en 450d som har några gott/ont att säga om den? Tacksam för alla kommentarer!

HEJ BLOGGEN

Och alla läsare också såklart! ♥ Vad pysslar ni med? Själv sitter jag här och gör i princip ingenting. Kollade just på BB-webben och fick se bilden på David och Anna's lilla Sara. Har ni sett något sötare? Det har inte jag! Hon är så liten och söt, ser precis ut som en docka.. När man håller henne i famnen kan man inte förså att det faktiskt finns så små människor.. Att man kan vara så liten. Det är ett mirakel i sig.



Och på tal om små ting så tänkte jag berätta om något annat som var litet igårkväll. Och det var mitt tålamod. Haha. Nej men Tobbe och grabbarna kom på att vi skulle fara och fiska. Det blev tal om ett 'litet berg utanför Älvsbyn', som har en tjärn högst upp där man kan få en massa öring. Jaha, tänkte jag och tyckte det lät som en bra idé. Men ack vad jag ångrade mig när jag såg 'det lilla berget', som faktiskt var i stil med Kebnekaise. Om inte högre! Det var ungefär tre kilometer upp till tjärnen, i kuperad terräng med stockar och stenar och blöt mossa. Den stig som Danny lovade skulle finnas, var heller inte vad den utgav sig för att vara. Denna 'stig' var alltså ett ca 5 cm brett spår som i princip var överväxt.

Nåja. Vi kom upp till toppen tillslut, och där låg ju faktiskt en sjö. Men någon fisk fick vi inte. Så vi hade alltså gått upp för detta Mount Everest helt i onödan. Eller kanske inte helt, det var såklart riktigt vackert där uppe, och att mysa i en byvack och grilla lite korv är ju inte helt fel egentligen. Men det var ju fisken vi var ute efter. Så efter några timmars försök till fiske och några regndroppar senare, bestämde vi oss för att packa ihop och börja var vandring nerför berget. Och det var ju en historia i sig det också. Det var halkigt och jag trampade fel några gånger. Men som tur var, när jag är med min underbara Tobias, så var humöret ändå på topp. Vi skrattade och hjälpte varandra ner. Klockan var efter midnatt när vi satte oss i bilen och körde de 9 milen som det är hem till Piteå.

Det är en fisketur jag sent kommer glömma. Men nog om detta. Kan ju istället berätta att jag är ledig i fyra dagar från och med imorgon. Så skönt! För nästa vecka blir det 40 timmars jobb lite drygt, så lite lediga dagar nu tackar jag verkligen för.

Hur ser resten av er vecka ut? :)

EN FRALLA TILL MIG, TACK!


(Bild lånad från Blocket)

Oj vad jag vill ha en hund! Inte vilken hund som helst, utan en fransk bulldog. Jag har kärat ner mig totalt. För er som känner mig väl så har jag alltid velat ha en prazsky krysarik, men då Tobbe inte är överförtjust i just den rasen, så har vi nu hittat en som vi båda gillar. Och det är just en fransk bulldog. Så nu är det bestämt, att vi kommer bli med fralla nån gång i framtiden, förhoppningsvis rätt snart. (Om jag får bestämma) Men det är ju en del saker som spelar in. Helst vill vi ju såklart ha hus innan, och veta hur det kommer se ut med jobb och sånt då man såklart inte vill lämna den lille hemma allt för länge. Och sen så måste nu någon av oss vara hemma med lillsparveln i början.

Tobbe försökte lura mig att han köpt en hund till oss idag. Men jag förstod såklart att det inte var sant, då han ju aldrig skulle köpa en hund utan att jag får var med och 'välja'. Men oj så glad jag hade blivit om han verkligen köpt en! Tänk om vi kunde få charmtrollet ovan! Men nej, det får vänta ett slag...

Idag (måndag) är det i alla fall Tobias födelsedag. Men den är slut på några minuter. Men vi har iaf haft kalas hela kvällen. Det har varit så mycket folk här att jag är alldeles virrig i huvudet. Så det ska verkligen bli skönt att krypa till kojs. Dock står jobb på morgondagens schema, men det ska nog gå bra. Jobbar 9-18 passet, och det brukar va helt okej.

Nu väntar jag bara på att Tobias
ska bli klar med duschandet så vi kan krya ner i sängen och mysa tills vi somnar. Det är bland det bästa jag vet, att ligga i sängen, tätt intill och bara rå om varandra. När han viskar små kärleksförklaringar och pussar mig i nacken. Det är då jag vet att det här är menat att vara föralltid.

MY DEAR MR STAFFORD



Har just varit på stan och inhandlat några nödvändigheter.
Det viktigaste jag köpte hem var Poker Straight Dehumidifier och Poker Straight Flat Iron Protection Shine Mist från Lee Stafford. Har ni inte provat hans produkter ännu, så gör det. Dom slår allt. Och att dom är billiga gör ju inte saken sämre. Det finns en hel serie med produkter för hår och styling, och de finns att köpas lite varstanns. Mina köpte jag på KICKS, för 80:- styck. Fantastiskt billigt! Fick även med mig två paket hårfärg. Tänkt lägga i en 6:a, alltså brunt, men när jag stod där i affären och skulle välja så fick jag för mig att jag ville ha en mer gyllenbrun färg, så det fick bli en chokladbrun isället.

Fick även med mig ett par nagellack från Mavala i en orange/röd samt en rosa nyans. Snyggt mot en vacker bränna. Nu ska jag dock börja med färgningen av håret. Sen tänkte jag sätta mig på balkongen och sola lite innan det är dags för att städa här hemma.

Hörs!

RSS 2.0