STRESSIG EFTERMIDDAG, MEN ROLIG KVÄLL!

Nu blev det stressigt! Tobbe var just hem på lunchen, och berättade att det blir fest hos oss ikväll. Först blir det middag här med Lunkan och Maja, och sen blir det lite partaj. Så nu blir det att ligga i hela eftermiddagen! Det måste städas, tvättas och diskas, och det måste handlas både mat och alkohol. Plus att jag måste duscha och göra mig klar, vilket tar minst en och en halv timme. Pust och stön! Hur skall detta hinnas med?

Inser just att jag inte borde sitta här och blogga, så jag säger hejdå, och vi hörs senare!
Är ni sugna på lite party ikväll så vet ni vars vi håller hus!

Puss!

FEMTIOÅTTA MINUTER SENARE

Nu är jag hemma igen. Det blev nästan prick en timmes promenad. Eller okej, 58 minuter. Gick klockan 13.43 och var hemma igen klockan 14.41. Det gjorde jag bra, va? Sitter och tar det lite lugnt en stund, innan jag hoppar i duschen. Eller kanske badet? Funderar på om jag inte ska lägga mig där och läsa en tidning ett tag. Det förtjänar jag verkligen!

Tror det får blir så. Bäst jag kilar och börjar fylla karet då. Hörs senare!

PROMENAD OCH HANDBOLL

Hejsan hoppsan! Har just ätit lunch, och nu ska jag snart ut på en promenad. Hade tänkt försöka gå i en timme i alla fall. Har laddat mobilen med en massa nya låtar, så det kommer nog gå bra.

Ikväll ska vi iväg och se på handboll,
Öjebyn-Norrfjärden. Ska bli skoj, var ett tag sen vi såg nån match. Förutom på TV då.

Men men.
Ska klä på mig lite mer, och sen ge mig ut i kylan. Fast det är väl inte så jättekallt i och för sig, runt 6-7 grader sist jag kollade.

Hej så länge!

EN DAG PÅ STAN MED NINA

Idag har jag varit på stan med söta Nina. Det blev en hel del shopping för henne som fått lön idag, men för mig blev det endast en sjal/halsduk eftersom jag inte riktigt har så mycket pengar att röra mig med nu när jag är 'arbetssökande'. Svårt att hålla fingrarna i styr bara, helst när man går in i alla skobutiker. Farligt, farligt. Nåja. Fick som sagt bara med mig en sjal hem. Eller det var väl inte så bara i och för sig. Har kikat på den förut, och vi sålde den på SeeMe när jag jobbade där, men idag tog jag tummen ur och köpte den.


Finfin! Passar bra till min röda kappa.

Vad har ni gjort idag då?

THE TALL ONE





Hittade dessa bilder
då jag snokade runt på en gammal klasskompis pixbox. Ser ni vem som är jag? På den första bilden är det väl kanske lite svårt, men det är i alla fall jag som är den femte från vänster på raden längst fram. Blå jeans, grå tröja.. På den andra och tredje bilden är det väl dock lite lättare att hitta mig? Jag är alltså den långa tjejen, hon som är typ ett huvud längre än alla andra. Haha, det ser ju helt sjukt ut! Som att jag står på nån pall eller nåt. Men nej, jag var faktiskt så lång när jag var liten. Alltid längst. Var lite orolig att jag skulle bli superlång när jag blev äldre, men jag stannade av på 174 cm, vilket är alldeles lagomt! Inte för lång, inte för kort. Och jag verkade ha en 'thing' för gråa tröjor?!

Hur lång är du?

ATT INSE ATT MAN FAKTISKT HAR DET BRA


Sitter och kollar på 'Hälften man, hälften träd' på kanal 5. Det är en Brittisk dokumentär från 2008 som handlar om 32-årige Dede som bor i en avlägsen by i Indonesien med sina två barn. Dede är före detta fiskare och har en mycket ovanlig hudsjukdom. Han har rotliknande strukturer som växer på hans kropp, grenverk som kan växa upp till fem centimeter per år och som skjuter ut från hans händer och fötter. Han är känd som "Tree Man" och hans tillstånd har förbluffat de lokala läkarna i 20 år. För att försörja sig och sin familj jobbar han på en cirkus där han visar upp sin trädliknande kropp. Hudspecialisten Dr Anthony Gaspari från Marylands universitet åker till Indonesien för att försöka ställa en diagnos på Dedes mystiska tillstånd, som är livshotande.

När jag ser och hör om människor som Dede, kan jag inte hjälpa att tycka synd om dem. Och samtidigt kan jag inte hjälpa att bli lite arg på mig själv. Här sitter jag, fullt frisk och klagar på hur jag ser ut. På mitt lilla 'skönhetsfel' som i jämförelse med Dede's hudsjukdom är som en fjärt i rymden. Jag ska verkligen inte klaga. Det finns dom som har det så mycket värre än mig. Jag är lycklig som bor i ett land där jag får all sjukvård betald, där läkare är kunniga och verkligen gör sitt bästa för att vi som bor här ska få bästa tänkbara vård. Efter alla operationer jag gått igenom, kan jag inte annat säga än att läkarkonsten verkligen är en konst.


Skönhet sitter i betraktarens ögon.

Jag är också så otroligt lycklig att jag är tillsammans med en kille som från första början såg bortom mitt 'skönhetsfel'. Tobias har alltid tyckt att jag varit fin precis som jag är. När det var dags för min senaste operation frågade jag honom vad han tyckte. Och han sa att jag alltid kommer vara vacker i hans ögon, vare sig jag går igenom en till operation eller inte. Och det värmer i kroppen att höra det. Han är verkligen bäst.

Och alla ni vänner, som också tar mig för den jag är. Det tackar jag gudarna för! I ett samhälle där allt handlar om att vara snygg och perfekt (vad nu det är) har ni alltid stått vid min sida, även fast jag inte 'ser ut som alla andra..'

Det blev visst ett långt inlägg, så jag ska sluta nu. Men jag menar det verkligen när jag säger att jag ska sluta klaga på att det är så synd om mig. För det är det inte. Inte på långa vägar.

TJUGOETT OCH DÅ BLIR DET KLIPPT IGEN

Hejsan svejsan! Från och med idag, eller ja egentligen igår, så är det en 21 åring som skriver denna blogg. Det ni! Inte illa pinkat.. Haha. Nej skämt åsido, det var en jättebra födelsedag. Tack för alla gratulationer och besök! Hela tjocka släkten kom förbi, och en och annan polare. Tycker det är så kul att ni underbara vänner tar er tid och kommer och grattar mig, det visare verkligen att ni bryr er. Tack igen!

Fick ju en massa fina presenter också,
kan visa er dem sen. Och eftersom jag fick en hel del pengar har jag bokat klipptid hos frissan i eftermiddag, så jag ska ner på stan idag och förhoppningsvis shoppa lite innan det blir klippt. Vet inte riktigt hur jag ska klippa mig bara. Blir väl mest att toppa lite och klippa till luggen.

Men nu mina vänner ska jag äta lite frukost, och sen hoppa i duschen. Vi hörs sen!

ETT FÖDELSEDAGSBARN

Grattis till mig! 21 år gammal (ung), kan ni tänka er?!

ETT LIVSTECKEN

Tjo! Tänkte bara säga hej så ni vet att jag lever. Har haft fullt upp idag, fyller ju år imorgon så dagen har ägnats åt att städa och dona. Och nu har jag just gjort mig klar för kvällen, vi ska nämligen över på fest hos Lunkan och Maja. Ska bli skoj, var verkligen superlänge sedan jag festade. Närmare bestämt nyårsafton. Så nu jävlar blir det åka av!

Puss, och vi hörs imorgon!

KÄRLEKSFÖRKLARING

_______

En liten puss till alla er läsare, och alla mina kära vänner. Ni är underbara, varenda en av er. Alla era fina kommentarer, dom tackar jag för! ♥

Och en stor puss till dig, min älskade Tobias. Att sätta ord på den kärlek jag känner för dig är omöjligt. Vad jag än säger så väger det inte alls upp med de känslor jag verkligen har. Du är mitt allt, och jag älskar dig lika mycket nu, som första gången vi sågs.

Vi ses
om ett par timmar, älskling! Längtar verkligen efter att få sitta bakom dig på skotern, och mysa tätt intill dig.

TORSDAG, FREDAG, LÖRDAG, SÖNDAG

Igår var vi, och ungefär 20 andra, på visningen av huset på Rönngatan 14. Och som vi trott var huset jättefint! Fint kök, fint vardagsrum, fina sovrum, fin bastu, fin relax, fin tvättstuga.. Listan kan göras lång. Men huset kommer säljas fort, och för mycket mer än vi kan lägga ut. Tyvärr. Man hörde alla andra på visningen säga 'vad fint' 'gud vad snyggt' 'perfekt för oss'.. Och ja, det var nog perfekt för mig och Tobbe med. Men det kommer fler hus.




Ikväll ska vi i alla fall ut, men inte på krogen som vanligt. Nej denna fredagkväll ska vi ut och köra skoter med Håkan och Dalle. Mysigt va? Hoppas det inte är för kallt bara.

Men imorgon kanske det blir lite festligheter. Lunkan och Maja var nog lite sugen på en sup, så vi får väl se hur det blir med den saken. Och på söndag är det min födelsedag! Då blir jag 21 år gammal. Eller ung. Känns verkligen inte som att jag är så gammal, jag är ju bara barnet.. Haha. Nåja. Än så länge är det ju lugnt att fylla år. Paniken kan man vänta med tills man närmar sig 30.

Men nu ska jag gå och se vad jag ska bjuda älsklingen på för lunch när han kommer hem.

Hörs!

KÖRKORT OCH HUSVISNING



Hej igen! Sitter och kollar runt lite på nätet, funderar på vart jag ska ta körkort nånstans. Valet står mellan Roberts trafikskola eller Piteå trafikskola. Men jag kan inte bestämma mig. 10 körlektion á 60 min på Roberts kostar lika mycket som 15 lektioner á 40 minuter på Piteå trafikskola. Så jag vet inte vad som är bättre egentligen. 10 långa eller 15 lite kortare? Man har ju hört så mycket bra om Roberts, många jag känner har läst där. Men är det inte nån som läst på Trafikskolan som har nåt att säga om dem? Vore kul att höra innan jag bestämmer mig.

Nåja. Det är väl några veckor bort innan det är aktuellt. Men har ni nåt bra/dåligt att säga om dem, hojta till!

Nu ska jag hoppa i duschen och göra mig klar för dagen. Ikväll ska vi ju på husvisningen, riktigt spännande! Jag håller tummarna för att vi är dom enda på visningen...

Men nu kallar duschen på mig! Vi hörs senare!

HAN HAR SVAR PÅ ALLT

I förrgår när jag och Tobbe lagt oss i sängen för att sova, och låg och småpratade som vi alltid gör så lyssanade jag på klockan vi har vi vårt sovrum. Tick, tack, tick, tack..

Jag: Älskling, vet du vad man ska ha för klocka om man vill att den ska vara tyst?
Han (efter några sekunders tystnad): Ja, en tyst klocka...!?

Haha! Han är för go! Jag menade såklart en klocka utan sekundvisare. Men men. Han hade ju rätt han med. Sötisen min.

UPPÅT VÄGGARNA

Hittade en sida på nätet, Wordle, där man kan göra olika 'ordmoln'. Perfekt om du vill göra egna tavlor med inspirerande ord. Här är några jag gjort.





Du fyller bara i de ord du vill använda, och sedan finns det hur många variationer som helst att välja mellan. Du kan ändra typsnitt, färg och layout. Superkul! Blev grymt sugen på att köpa några ramar och göra lite egna tavlor. För är det nåt vi har lite av, så är det just konst på väggarna.

Och visst är det väl roligare att hänga upp nåt man gjort själv!

ATT VARA IMPULSIV

Vet ni vad? Jag och Tobias är så impulsiva! Idag när jag satt på nätet och kollade runt lite så hamnade jag på en sida som säljer tapeter, och då kom jag på att det borde ha kommit en ny katalog från Borosan, som är dom tapeter vi får välja mellan om vi vill tapetsera om i lägenheten. Men det hade vi ju bestämt att vi inte skulle göra, eftersom vi mest troligt inte kommer bo kvar här så länge.

Men vi blev lite nyfikna så Tobbe ringde Lunkan, som jobbar med sånt, och frågade om Borosankatalogen kommit. Och det hade den! Så vi bestämde oss för att fara och kolla, mest för nyfikenhetens skull. Men det slutade med att vi bestämde tapeter till datarummet, sovrummet och vardagsrummet. Så nu ska vi alltså helt plötsligt tapetsera om i alla fall. Men det känns bra, vi hittade grymt fina tapeter, och jag tror att det kommer bli dösnyggt! Speciellt i sovrummet.


En liten sneakpeek på några av de tapeter vi valt.

HALSONT, TV-TITTANDE OCH POTTFRISYRER

Tjosan! Vaknade imorse och insåg att jag inte hostat nåt på hela natten, skönt! Men när jag sedan satte mig upp och kände efter hur jag verkligen mådde så la jag märke till att hostan bytts ut mot halsont. Nåja. Hellre det än hosta, för det är verkligen det jobbigaste med förkylningar.

Just nu ligger jag och min underbara älskling i soffan och ser på TV. Senare idag tänkte jag ta och klippa honom, för han är verkligen långhårig! Inte snyggt alls.. Haha, förlåt älskling, men det ser ut som en pottfrisyr.

Vad gör ni idag?

ETT LITET INLÄGG

Hej! Ursäkta den dåliga uppdateringen, jag skyller det på att jag är sjuk. Eller ja, nu är jag (förhoppningsvis) snart frisk, så bloggandet kommer nog igång snart igen ska ni se.

Idag har det inte hänt så mycket.
Middagen blev inställd då Mishari var tvungen att jobba över. Så jag och älsklingen har bara varit hemma och tagit det lugnt och jobbat på att bli friska. För vi har varit sjuka alldeles för länge nu!

SÖNDAG, MÅNDAG



Lovad ju att visa hur det blev med hyllan vi satte upp igår, så resultatet ser ni på bilden här ovan. Jag lär ju inte vinna pris över världens bästa bild, men det var verkligen svårt att fota så att spotlightsen syntes. Nåja. Ni ser ju ungefär. Kablarna som går från hyllan och ner bakom TV'n ska vi försöka dölja lite bättre, och sen ska det väl upp nåt annat än ljuslyktorna på den, men det fixar vi sen. Tycker i alla fall det blev riktigt bra.

Idag har vi i varje fall inte gjort så mycket.
Var en sväng till Krille och Li, och nu ikväll har vi varit hos Stina och Mishari och fikat, eftersom söta Stina fyllde år i tisdags. Imorgon är vi dock bjuden på middag hos dem, kycklingsallad vad det tal om. Stina är tydligen en lirare på att laga just det.

Men nu ska jag och min söta sambo se lite TV och dricka thé.
Vi hörs imorgon igen!
Puss hej!

TADA!


Monki öppnar i Luleå! Butiken kommer ta upp 175 kvadratmeter av Smedjan, och ja, vi längtar! Visst, visst, VISST?

ON THE WALL

Hej änglar! Vad gör ni? Jag och Tobbe har ägnat den senaste timmen till att hänga upp en hylla. Det var lite trixigt och nu i efterhand kan vi konstatera att mitt ögonmått inte är att räkna med. Men det blev bra tillslut! Hyllan hänger ovanför TV'n, och har inbyggda spotlights, hur snyggt som helst! Kan visa bilder imorgon.

Tobias har fått feber, stackarn,
så ikväll blir det lugna puckar för oss. Kom just på att vi inte ätit nåt på hela dagen, så jag tänkte gå och se om jag kan snöra ihop lite mat till oss.

Vad gör ni ikväll?

AWARD

Jag har fått en award av Maria!

Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!! Kopiera in texten i din blogg och skicka sedan vidare utmärkelsen till åtta andra bloggare. Lycka till!

Jag vill ge mina awards till:
Rebecca
Karin
Louise
Cissi
Sandra
Alex
Julia
Angelica

DANS OCH MYS I VÅRT VARDAGSRUM

Ska ni se Let's Dance ikväll? Det ska jag. Älsklingen är ju sjuk, så vi ska bara mysa framför TV'n hela kvällen. Men först en sväng till kiosken för att köpa lite gotta till sjuklingen och mig själv.

Vem hejar ni på ikväll?

ETT TRÄD I VÅRT FÖNSTER




Igår när vi städade tog vi, förutom mina skor, också bort alla julsaker, skönt! Så istället för en ful jul ljusstake i detta fönster står nu vår fina lampa och vårt Åhlénsträd i fönstret. Nu är det mycket bättre, snyggare och finare i vår lägenhet! Vi tog även bort vår lilla gran, våra andra ljusstakar, våra tomtar och juldukar. Så nu är allt som vanligt igen. And it feels good.

EN VÄLDIGT TIDIG MORGON

Vad gör jag vaken så här tidigt undrar ni nog? Ja det undrar nog jag också egentligen... Vaknade klockan 04.23 av att Tobias hostade. Men han låg inte i sängen bredvid mig, så jag gick upp och såg vad han hade för sig. Jag hittade honom då liggandes på soffan med en filt över sig och en thékopp i högsta hugg. Jag mumlar och frågar vad han gör varken och får till svar att han inte ville väcka mig med sin hosta. Är han söt eller är han? Jag insisterade på att han skulle komma och lägga sig med mig igen, vilket han också gjorde. En timme senare, kring halvsex, stiger han upp och hoppar i duschen. Jag ligger kvar, men kan inte somna. Så jag stiger upp. Och ja, sen dess har jag varit vaken.

Tobias for just till jobbet och jag har svårt att tro att jag ska kunna somna om i fall jag lägger mig i sängen igen. Så det är lika bra att starta dagen nu. Och det ska jag göra med en kopp thé. Har blivit mycket sånt dom senaste dagarna, men det är ju så gott!

EN PUSS ELLER TVÅ INNAN LÄGGDAGS


Puss, och god natt sötisar! Nu ska jag och min underbara älskling dricka upp vårt thé, och sedan hoppa ner i sängen och mysa lite innan vi somnar.

Hörs imorgon!
Natti natt ♥

MÄTT OCH MATT




Oj vad mätt jag är!
Har just ätit middag, vi lagade kyckling- och pastasallad med sweet chili dresseing, mums! Det blev en sen middag idag, eftersom vi hållt på och städa och dona. Bland annat har vi rensat garderoberna, och Tobbe lyckades övertala mig att ta ner några av mina skor i källaren. Efter många om och men, gick jag med på att några par kunde få bo i källaren. I alla fall ett tag, tills snön är borta. Då tar jag upp dem igen minsann!

Vad har killar egentligen mot skor? Om jag fick skulle jag rada upp dem på hyllor på väggen, jag älskar verkligen skor! Men det gör inte Tobias, tyvärr...

EN BLOGG ATT FÖLJA


Jag och söta Beccis

Min söta vän Becca har gått och blivit med blogg! Yes, nu är hon en riktig bloggerska. Superskoj tycker jag, eftersom vi bor ungefär 50 mil ifrån varandra. Så nu blir det genast mycket lättare att hänga med i hennes liv, och vad hon gör om dagarna.

Kika in Beccas blogg du med, vettja! ♥

JAG ÄR BÄST OCH ALLA VILL HA MIG


Sitter och skriver personliga brev nu, och ja, det går väl sådär... Har skrivit klart ett, så nu är det 'bara' två stycken kvar. Jag hoppas för allt i världen att dessa brev kan ge mig nåt jobb. Jag håller alla mina tummar och tår, och inbillar mig själv att jag är bäst i världen, att alla vill ha mig. För det vill dom väl?!

SOL OCH KYLA


Vaknade för ungefär en halvtimme sedan,
kikade ut genom fönstret och såg att det var soligt ute. Härligt, tänkte jag, och gick för att kolla gradantalet. -18.9°. Så den promenad jag igår planerade att göra idag, skippar jag helt enkelt.

Men det kanske är lika bra att det är kallt och jag får stanna inne, har en del saker att göra här hemma idag. Dels ska jag skriva två personliga brev och sen måste jag tvätta lite samt städa. Men först, en lång, varm och härlig dusch.

Hörs senare!

INTE ENS MINUSGRADER STOPPAR OSS


Två par långkalsonger, tjocka mjukisbrallor, underställ, två tjocka tröjor samt jacka, mössa, vantar och tjocksockar.
Det är vad jag har på mig nu. Eller jackan och vantarna har jag inte på mig ännu, men dom åker på så fort Tobbe klätt på sig lika mycket som jag. Vi ska nämligen ut på en promenad i kylan. -16° visade termometern för ett tag sen, och jag gissar på att det bara blir kallare och kallare. Men det är ingen ursäkt att inte gå ut och gå. Som man brukar säga, det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder.

Just därför har vi klätt oss till max,
och ska vilken minut som helst ge oss ut på en timmes promenad. Hoppas vi inte fryser ihjäl bara!

Hörs (förhoppningsvis) senare!

ATT SE SIG SJÄLV OCH INSE NÅGOT



Tog just denna bild, och när jag nu tittar på den så lägger jag märke till att jag ser så grymt sjuk ut! Ögonen, hyn, håret, allt. Det liksom bara skriker "sjukling" om mig. Usch och fy. Jag som typ inte ens är sjuk längre?! Detta måste jag göra nåt åt. Tror det är bäst att jag hoppar i duschen och unnar mig en riktigt lång och varm dusch. Och förhoppningsvis blir jag väl lite piggare av det, för såhär kan jag ju inte se ut! Jag är ju frisk nu ju!

WALK THE LINE

Pust och stön. Har just kommit hem från en dryg timmes promenad med älsklingen. Skönt var det, men kallt. Så nu håller Tobbe på att koka upp lite thé till oss båda, söt som han är. Han tyckte att vi skulle få lite värme i oss innan det är dags att sova. Och de tackar jag självklar inte nej till. Det kanske hjälper mot min hosta också. Hoppas.

Men nu ska jag inte skriva mer ikväll, vi hörs imorgon istället.
Puss & natti

PAINTED NAILS




Svarta naglar, det är det jag kör på just nu. Börjar med ett lager Trind, efter det applicerar jag två lager svart nagellack Nr 39 från Depend, och avslutar med ett lager av H&M's genomskinliga lack. Tada! Black nails. Egentligen gillar jag varken Depend eller H&M's lack, men kör man några lager samt Trind som grund så sitter det i alla fall några dagar. Och i ärlighetens namn så brukar jag inte vilja ha ett lack längre än så ändå, eftersom jag ledsnar rätt fort. Egentligen är jag ju en 'fransk manikyr'-tjej, så att ha heltäckande är ingen vanlig syn på mina naglar.

Använder du nagellack, och i så fall, vilken färg föredrar du?

DENNA MÅNDAGKVÄLL

Hej igen! Tobbe ligger här bredvid mig och ser Prison Break, så jag passar på att blogga lite eftersom jag inte direkt gillar den serien.

Ikväll har vi varit ute
på en liten promenad, Tobbe och jag. Det var riktigt härligt. Men nu ligger vi alltså i soffan och bara myser. Jag har datorn i knät, och smygtittar på honom över skärmen ibland. Han är så underbar. Min älskling. Är verkligen världens lyckligaste som har honom i mitt liv.

Ojoj, nu blev det lite väl mycket kärleksprat här. Ska lämna det nu. Men han är verkligen bäst, bäst, bäst!

Imorgon tänker jag i alla fall ringa och försöka boka nån klipptid. Blir galen på mitt hår! Det går inte göra nåt med det som det är just nu, så jag måste helt enkelt klippa mig. Men förhoppningsvis behövs det inte tas så mycket på längden, eftersom jag försöker spara ut det, men de måste klippas upp regält.

Vad ska ni göra imorgon?

IDAG ÄR EN BRA DAG

Var inne på Hemnet nyss, för att kolla om det kommit in några nya hus. Och det hade det! En kille som Tobbe är bekant med genom sitt jobb berättade för ett tag sedan att han skulle sälja sitt hus, och berättade vart han bodde. Så vi har kört förbi och kollat på det, och det såg jättefint ut. Så nu har vi väntat ett par veckor på att det skulle komma ut på hemnet, så att vi skulle få se hur det ser ut inuti. Och ja, nu när vi sett det kan vi ju konstatera att det var precis lika fint som vi trott!

Eller vad säger ni om detta:


Utsidan


Köket


Vardagsrum med öppen spis


Ett av de tre sovrummen


Bastudel


Planlösning

Ser det inte himla fint ut? Det tycker då jag, och Tobias också såklart! Så vi har anmält oss till visningen. Ska bli spännande att se hur det ser ut på riktigt.

Men det enda som är lite trist är ju att jag fortfarande inte har nåt jobb! Och utan jobb, ja, då är det inte säkert att vi får ta nåt lån. Suck..

Nåja, vi får väl först och främst kika på huset, och se om det känns 'rätt'. Men jag ska sätta mig ner och ringa runt till ett par ställen som jag tror kan behöva lite personal. Måste bara få bort den här nedrans hostan först!

DAGEN I BILDER



UPPDATERING

Insåg nu på morgonen att det kanske är svårt att, bara genom att se bilderna, förstå vad jag gjorde igår, så jag tänkte förklara lite snabbt.

Dagen började med att jag och Tobias for till hans jobb och tvättade bilen. När det var gjort for vi och hälsade på hos Krille och Li, och hjälpte till att måla och spackla i deras sovrum. Kring fyra for jag och Tobbe till hans föräldrar och åt middag tillsammans med dem, och Tobbes bror och hans tjej. Det var riktigt trevligt, som alltid! Efter maten och efterrätten for vi och hämtade upp Krille och Li, hyrde en film och köpte lite gotta, och for till dem för att se film. Och självklart tittade vi på deras toksöta kattungar också!

Och där var söndagen slut.

INGEN SÖMN

God morgon allihopa! Sovit gott? Det har inte jag. Har legat och hostat mest hela natten, och självklart inte kunnat sova så bra av den anledningen. Men nu sitter jag i tvrummet och väntar på att mitt thé ska bli klart. Tobbe sover fortfarande, han har säkert inte heller sovit så bra inatt på grund av mig. Så jag låter honom få sovmorgon idag, sötisen min.

Och nu låter det som att mitt thévatten kokar, så jag ska kila iväg till köket och hämta det.
Vi hörs senare!

ANOTHER BAG


Denna väska från Pilgrim, skulle jag inte tacka nej till! Gillar både modellen och färgen, den känns så där härligt vår och somrig. Finns att köpa på LeShop och priset ligger på 649:- för medlemmar, och 1099:- för icke medlemmar. Jag skriver upp den på önskelistan inför min födelsedag, som är om exakt 15 dagar. Kom ihåg det!

NU FUNGERAR BLOGGEN I IE OCKSÅ

Äntligen har jag hittat felet som gjorde att menyraden ovanför headern inte fungerade som den skulle i Internet Explorer. Men nu är det fixat, och allt är som det ska. Skönt!

PUSS OCH GOD MORGON


Söta Siri

Godmorgon!
Imorse, strax efter åtta, vaknade jag av att damen här ovanför pussade mig i ansiktet. Så då var det bara att stiga upp. Har just gjort mig en kopp thé, och nu sitter vi - Tobbe, Siri och jag - och ser på TV.

Det verkar vara härligt väder ute idag, så vi får se om vi ger oss ut på en långpromenad. Jag måste verkligen få komma ut, har varit sjuk alldeles för länge, och jag blir knäpp av att bara sitta inne.

Vad ska ni göra idag?

TACK SÅ MYCKET

Gissa vad? Jag känner mig mycket bättre! Kanske är förkylningen påväg att försvinna? Det håller vi tummarna för! Måste bero på Herman och Mr Lipton, tack för det grabbar.

Och idag är det ju fredag. Får se om jag orkar hitta på nåt senare ikväll, har ju suttit inne hela dagen. Jag blir så rastlös av att bara vara hemma. Får prata med Tobbe när han kommer hem, och höra om han har nåt förslag på vad vi kan hitta på.

Vad ska ni göra ikväll?

FRIEND OF THE DAY


God morgon!
Idag har jag en ny bästis, han heter Herman. Men jag kallar honom Fis-Herman, bara för att det låter så himla mycket roligare. Jobbigt dock att jag fortfarande är sjuk. Men jag hoppas på att min nyfunne vän kan råda bot på denna hemska förkykning. För jag har varken tid eller lust att vara sjuk!

EN UPPTÄCKT

Märkte just att designen ser knäpp ut i Internet Explorer om man använder menyraden ovanför headern. Ser det konstigt ut för er också? Själv använder jag ju Mozilla Firefox, så jag glömmer lätt bort att kolla hur det ser ut i andra webbläsare.

Återkommer på ett tag, om jag hittar felet.


UPPDATERING

Hittade inte felet för tillfället, får fortsätta leta senare. Tills dess uppmanar jag er som fortfarande bara använder IE att ladda hem Mozilla Firefox. Det är en mycket bättre webbläsare, på alla sätt och vis.

HELLO AGAIN MR LIPTON



Mr Lipton är på besök, igen. Jag har just kramat all värme ur honom, och ja, nu känns det faktiskt bättre. I alla fall lite. Sitter här och väntar på att Tobias ska komma hem, vilket han gör om drygt en halvtimme. Då blir det att laga middag tillsammans, som idag består av pasta och skinksås, mums. Efter det gissar jag på att det blir en lugn och mysig kväll framför TV'n.

Vad ska ni göra ikväll?

T TIME



Jag är sjuk. Hosta, snuva och huvudvärk. Så just nu är Mr Lipton min bäste vän. Tyck synd om mig, snälla?

DAY & NIGHT


Kedja: 179:- Medlemspris: 159:-
Kuvertväska: 179:- medlem 159:-
Lipstick: 139:- medlem 125:-
Suitcase: 199:- medlem 179:-
Penna: 299:- medlem 269:-
 
Allt kommer från LeShop. Snyggt och roligt med berlocker, som du lätt kan byta ut och matcha hur du vill. Så praktiskt! Och hur sött var inte läppstiftet liksom?


HEJ JOHN BLUND


Nu är nattmössan på och lampan släckt. Nåja, nästan i alla fall. Vad jag ville få sagt är att det är dags att krypa till kojs. Imorgon blir det lite mer fix och trix här i bloggen, men först har jag ett möte på stan. Vad det handlar om får ni kanske veta sen.

Men nu - puss och natti, vi hörs imorgon!

VILL DU HA BLOGGDESIGNHJÄLP AV MIG?

Jag får ständigt frågor angående min bloggdesign, och om bloggdesign i allmänhet. Så jag vill börja med att säga:

- Nej, jag gör (för tillfället) inga hela designer.

- Ja, jag svarar gärna på frågor angående bloggdesign.

Så kort och gott kan man säga att jag gladeligen hjälper till om det är nåt du funderar på. Men det finns så många andra sidor som ägnar sig åt just detta, till exempel www.designadinblogg.se så jag föreslår att du börjar med att söka där. Hittar du ändå inte det du söker får du självklart fråga mig. Och hur gör du då det? Lättaste sättet är ju såklart att skriva en kommentar här i bloggen, eller så kan du maila mig på [email protected], så svarar jag dig så fort jag får möjlighet!

TÅLAMOD OCH ENVISHET GÅR HAND I HAND




Bilderna ovan är från igår, då jag, Tobias, Krille och Li var i Nybodatjärn och grillade korv och pinnbröd. Det var lika gott, som det var mysigt, men det där med att göra upp eld var en helt annan historia. Men med en nypa tålamod och en näve envishet lyckades vi tillslut. Och visst ser det väl rätt mysigt ut?

UT MED DE GAMLA OCH IN MED DE NYA

Och så var den nya designen uppe, vad tycker ni? Själv är jag nöjd, förutom headern, men den ska bytas ut. Men själva layouten och menyraden tycker jag verkligen om. Kännas nytt, fräscht och cleant. Me like.


Vad tycker ni?

VEM ÄR SUSSIEK?

Heter egentligen Susanne Ilona Karlsson, men som ni förstår kallas jag Sussie. Är närmare 21 år än 20, och bor tillsammans med min sambo Tobias i en trea i stan. Stan för mig är alltså Piteå, även om det för dem från söder låter orimligt att kalla lilla Piteå för någat annat än en håla. Hur som helst.

Här på bloggen hittar ni dagliga uppdateringar i form av texter och bilder. Ni får följa med i min vardag och läsa om sånt som är aktuellt just för stunden.

Välkommen hit, och kika gärna in igen!

KONTAKTA MIG?

Vill du kontakta mig? Lättaste sättet att göra det är såklart att lämna en kommentar här i bloggen. Men vill du inte det, så går det självklart lika bra att maila mig: [email protected]

Jag svarar så fort jag har tid!

DESIGNBYTE

Hej sötisar! Som jag nämnde igår så håller jag på med en ny design. Headern är inte riktigt klar ännu, men jag tänkte börjar lägga upp designen nu ändå. Så om det ser konstigt ut, håll ut. Det blir bättre. Header som kommer upp är dock bara tillfällig, och kommer bytas ut inom en snar framtid.

Då kör vi!

DESIGNBYTE PÅ G

Hej vänner! Dålig uppdatering senaste dagarna, I know. Men det beror mestadels på att det vankas designbyte. Och denna gång blir det en supersnygg design! Jag är så nöjd, så nöjd. Men det är lite småfix kvar att göra, så vi får se när den kommer upp. Förhoppningsvis i slutet av veckan. Håll ut!

Idag blir det i alla fall att fara och grilla med Krille och Li. Men innan dess ska vi fara och kika på deras kattungar. Har hört rykten om att dom är supersöta.

Så nu måste jag kila! Vi hörs!
Puss

IN THE BACK ROW OF THE MOVIES


Hej vänner!
Eftersom det inte hanns med något bloggande igår, kör vi en liten snabbgenomgång av gårdagen nu.

Dagen började med att jag och Tobias for till Luleå för att hälsa på hans farmor. Efter det blev det en sväng ut på Storheden där vi shoppade lite. Sen drog vi hem, käkade middag och for en sväng till min mormor och hälsade på. Efter det bjöd Tobbe mig på bio.Vi såg Yes Man och jag måste säga att den verkligen var superkul! Han är verkligen grym Jim Carrey. Så till alla ni som inte sett den än, do it! Efter det var det läggdags, och nu sitter jag här, trött och nyvaken.

Vad gör ni? ♥

 

ONLY FOR YOU




Inspiration by ONLY.

ÄNNU EN ÖNSKAN


Snygga klackar från Ted Baker, 1 647 kr på ASOS. Och jag som sa att jag inte önskade mig nåt mer än paletten från Coastal scents... Tydligen ljög jag, för dessa heels vill jag verkligen ha! Give them to me!

DAGENS MIDDAGSTIPS



Det blev alltså 'tacopaj' till middag. Vi följde inget recept, utan körde lite på känn och nu i efterhand kan jag säga att vi lyckades!

Detta är våra ingredienser:
  • 2 paket Maizena pajdeg
  • 400g köttfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 200g Lätt Creme Fraiche Mexican Chili
  • 1 msk sweet chili sås
  • 300g riven ost
Sätt ugnen på 200°C. Blanda pajdegen och sätt den i en form. Bryn köttfärsen, och häll den över degen i formen. Blanda en påse tacokrydda med 200g Mexican Chili och 1 msk sweet chili sås. Rör ihop och häll över köttfärsen. Avsluta med riven ost, och in i ugnen med den! Efter 20-25 minuter är pajen klar och redo att ätas.



Gott som tusan!
Det här var utan tvekan det godaste jag ätit på väldigt länge. Och bäst av allt? Det blev lite paj över, som jag kan äta till lunch imorgon. Yey!

TVÅ HUNGRIGA MAGAR

Mmm, vi håller på med middagen nu, jag och Tobias. Jag är superhungrig, men maten är ungefär en halvtimme bort, så det är bara att vänta. Men det luktar så gott! Och vad ska vi äta då? Det får ni se snart, när det är klart. Hej så länge!

ÖNSKELISTA


Detta är vad jag önskar mig. Ja, alltså inte i julklapp, eftersom julen redan är över, men i födelsedags-present. För jag fyller ju år snart. Närmare bestämt den 25e denna månad. Så ni som trodde ni kunde pusta ut när det gäller presentköp, får lov att tänka om. För nu är det dags igen. Nej, skämt åsido. Jag har fått så många fina julklappar, att jag faktiskt inte önskar mig nåt i present. Förutom paletten här ovan då..

ETT NYTT ÅR


Hej allihopa! Vad gör ni?
Själv har jag just duschat, och funderar på om jag ska ha plattat eller lockigt hår idag!? Snacka om i-landsproblem.. Jaja, jag kommer nog fram till nåt snart.

Hur var er nyårsafton förresten?
Och vad gjorde ni? Själv var jag med Tobias och andra goda vänners sällskap hemma hos oss. Det blev middag, och sen blev det festligheter. Vi var väl kanske 12-14 pers som mest, men vissa av dem som dök upp, kunde gärna ha fått vara någon annanstans. Nåja. Inget att göra åt det. Strax före tolvslaget gick vi ut och delade på en flaska skumpa samtidigt som vi sjöng 'Denna flaska den ska vandra...'. Det var roligt, men kallt. Vi kollade på fyverkerier ett tag, och sen gick vi upp till lägenheten igen. Där åt vi lite ostbricka och surrade ett tag, sen for alla, utom Håkan och Maria som stannade kvar. Klockan var väl just efter två när vi fick för oss att fara till Lakafors och hälsa på hos Krille och Li. Sagt och gjort. Håkan som var nykter körde oss ut till skogen, där vi kollade huset som Krille köpt. Och det var fint. Vi blev inte där speciellt länge, då vi insåg vad klockan var. Och när kom jag i säng då? Mja, vid halv fyra kanske..

RSS 2.0