ATT HITTA RÄTT FÄRG

Det här med foundations kan verkligen vara svårt. Du ska hitta en som är lätt att arbeta med och som passar din hudtyp. Ska den vara transparant eller heltäckande? Det finns många frågetecken. Men framför allt, ska du hitta en foundation som inte syns när du har på dig den. För det är det man ska sträva efter. Men hur vet man då vart man ska börja? Det är självklart lättare om du vet vilken nyans du ska ha på den.

Den här ljusa nyansen är vanlig i Skandinavien. Den kan ofta misstolkas som rosa eftersom ljushyade personer har en tendens att få rosiga kinder. Är man osäker är det bäst att ta en titt på sidan av halsen, nästan vid nacken. Där ser man lätttast vad man har för ton på hudfärgen.

LYX: Clarins Teint Multi-Régénérant nr 03, 400 kr.
BUDGET:
L’Oréal True Match nr W1, 145 kr.

Många rödhåriga har en rosa hudton, men det är vanligt även bland blondiner och många brunetter. Ett vanligt problem är att foundation tenderar att se orange ut. Många har blivit skolade i att man ska neutralisera bort det röda med gula toner. Men om hela kroppen är rosa, kan det se konstigt ut om man är gul i ansiktet. Man kan dessutom få gröna nyanser i ansiktet. Håller man sig till rosatonade foundation kan ingenting gå fel.

LYX: Clarins True comfort nr 08, 340 kr.
BUDGET:
IsaDora Hydralight nr 58, 115 kr.


Många svenskar som har en mediumljus hudfärg är olivtonade, men även här kan man se rosigare ut än vad man egentligen är. Kontrollera på sidan av halsen. Många vill neutralisera olivfärgad hy genom att använda sig av lila toner eller varmare färger, men det är onfta inte värt att krångla så. Det är mycket enklare att utgå från sin egen hudfärg för att få ett jämnt och snyggt resultat.

LYX: Lancôme Teint Rénegie Lift nr 05, 480 kr.
BUDGET:
Lumene Hydradrops nr 020, 115 kr.


Det här är den solbrända versionen av oliv. Många som härstammar från varmare breddgrader har den här tonen året runt. Det bästa sättet är att prova olika foundation längs käklinjen och se vad som matchar bäst. Men innan man börjar kladda med en massa färger i ansiktet kan man faktiskt prova på utsidan av handen. På det sättet kan man avfärda de för ljusa eller mörka färgerna.

LYX: Clinique Superbalanced Makeup nr 15, 275 kr.
BUDGET:
L’Oréal True Match nr W7, 145 kr.


Förutom de som är mörka året runt, kan många med rosa hudfärg bli rödbruna när de solar. Här är det ungefär samma princip, som för de med rosa hudton, som gäller. Undvik för mycket gult pigment i underlagscremen eftersom det lätt blir ett för orange resultat. Har man däremot en mörkare rödbrun nyans kan en gyllenbrun färg lyfta fram tonen i ansiktet.

LYX: Dior Diorskin Sculpt nr 050, 430 kr.
BUDGET:
Max Factor Colour Adapt nr 90, 145 kr.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0